Angela Merkel: Începe o nouă ordine mondială

Angela Merkel
Angela Merkel

Angela Merkel este dispusă să accepte o amânare a Brexitului, dar cere garanții pentru Uniunea Europeană.

Angela Merkel s-a arătat dispusă să sprijine o amânare de scurtă durată a Brexit-ului, sugerând că data de 30 iunie solicitată de premierul britanic Theresa May este problematică. Cu privire la data de 30 iunie, trebuie să ţinem cont de faptul că avem alegeri europene în luna mai. Aceasta înseamnă că viitorul şi legalitatea alegerilor europene trebuie să fie respectate. Dar, în mod categoric, vorbim pozitiv despre o scurtă amânare, a menţionat Angela Merkel. 

Pe de altă parte, cancelarul german le-a cerut joi celor 27 de state care vor rămâne în Uniunea Europeană să se concentreze pe provocările implicate de ieşirea Regatului Unit din blocul comunitar.

Citește și: Brexit: Plan alternativ. Ce pregătesc laburiștii

Cerere pentru deschiderea acordului

Adresându-se în Bundestag pe tema Brexit-ului, Merkel a spus că începe o nouă ordine mondială, iar europenii trebuie să se gândească la maniera de răspuns. Potrivit şefei executivului german, UE trebuie să acţioneze la unison şi să consolideze piaţa internă europeană. În acelaşi timp, trebuie menţinute angajamentele privind prosperitatea şi securitatea. Multilateralismul a adus Europei pace şi libertate. Europa ar trebui să continue pe această cale, spre beneficiul tuturor, a adăugat Angela Merkel. Ea a remarcat că UE a continuat să avanseze pe calea creşterii economice, chiar dacă au existat unele întârzieri, accentuând că trebuie făcut tot posibilul pentru a sprijini moneda comună (euro) adoptată de 19 dintre statele membre.

În ceea ce-l priveşte, şeful grupului parlamentar al 'Alternativei pentru Germania' (AfD), cel mai mare partid de opoziţie german, Alexander Gauland, i-a solicitat lui Merkel să redeschidă acordul asupra Brexit-ului. Gauland a subliniat că Londra ar trebui să beneficieze de mai mult timp pentru procesul de retragere a Regatului Unit din blocul comunitar, criticând negociatorii UE.

Citește și: BREXIT. Cum va afecta Brexitul relaţiile dintre România şi Regatul Unit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel