Ingrind Popa și Mihai Șova (MAI), urmăriți penali: acuzații oficiale ale DNA

Direcția Națională Anticorupție a dispus începerea urmăririi penale pe numele lui Ingrid Mihai, consilier în Ministerul Afacerilor Interne, și pe numele lui Mihai Șova, secretar general al adjunct al aceluiași minister, pentru folosirea sau permitea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității. 

Biroul din MAI al lui Ingrid Popa a fost percheziționat, miercuri, de procurorii anticorupție.

Acuzațiile DNA, potrivit unui comunicat al instituției:

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În zilele de 05.11.2014, 07.11.2014, 12.11.2014, 30.10.2014, 10.11.2014, 06.11.2014 și 07.01.2015, suspecta Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, în calitate de consilier al ministrului Afacerilor Interne, i-a permis accesul suspectului Șova Mihai la documente care conțineau informații nedestinate publicității și la care acesta nu avea acces, conform atribuțiilor de serviciu, pe care cei doi, ulterior, le-au fotocopiat în scopul obținerii unor foloase necuvenite.
De asemenea, urmărind același scop, în data de 14.01.2015, suspecta Popa-Mocanu Ingrid-Luciana i-a facilitat accesul suspectului Șova Mihai la documente confidențiale, emise de către Direcția Națională Anticorupție, care priveau două dosare penale aflate în curs de instrumentare.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă. 

Suspecților Popa-Mocanu Ingrid-Luciana și Șova Mihai li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Dumitru Coarnă: Scandalul percheziţiilor DNA de la MAI, o făcătură

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel