Înghețata de pepene galben, desertul răcoritor al verii

Descriere foto:

Înghețata și pepenele galben sunt combinația potrivită pentru un desert savuros în zilele călduroase de vară.

Pepenii și înghețata sunt vedetele fiecărei veri, tocmai de aceea venim cu o rețetă delicioasă ce vă va răcori în zilele caniculare.

Ingrediente:

 

- 3 gălbenuşuri
- 500 g miez de pepene galben
- 120 g zahăr
- 250 ml smântână
- 2 pliculețe de zahăr vanilat

Vezi și: Taximetrist resuscitat în trafic în București

Mod de preparare:

 

Se pasează pulpa pepenelui galben cu un ajutorul unui blender sau cu o furculiță și apoi de amestecă bine cu 50 g de zahăr.

Într-un vas, se pun gălbenușurile cu restul zahărului, împreună cu zahărul vanilat și se bat cu mixerul până se topește tot zahărul și se obține o cremă densă. Ulterior, peste această compoziţie se adaugă smântâna şi se mai bate încă 5 minute.

Pepenele galben pasat se pune peste compoziţia obţinută şi se amestecă uşor, fără mixer, până se omogenizează.

Lăsați compoziția la congelator timp de trei sau patru ore.

La servire, puteți pune cupele de înghețată într-un pahar sau în cupe formate din coaja rămasă de la pepenele galben. Pentru decor, puteți adăuga trei-patru frunze de mentă proaspătă.


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25