Îngheţată contaminată cu oxid de etilenă, retrasă de pe piaţă

Foto ilustrativ de Kamaji Ogino, de la Pexels
Foto ilustrativ de Kamaji Ogino, de la Pexels

Un tip de îngheţată vândut într-un lanț de magazine din România, contaminat cu oxid de etilenă, este retras de pe piață.

Potrivit ANSVSA, ca urmare a notificării primite din partea producătorului, un lanț de magazine a început retragerea de la vânzare și rechemarea de la clienți a îngheţatei cu ciocolată de 900 ml bio.

„Motivul rechemării: prezenta oxid de etilenă în aditivul utilizat în fabricarea produselor - guma de carruba”, se arată în comunicat.

Persoanele care au cumpărat din loturile contaminate sunt sfătuite să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, transmite Mediafax. 

Un alt tip de înghețată cu ciocolată a fost retras de la vânzare, în vară

Mega Image a retras de la vânzare înghețata Toblerone cu ciocolată și miere 4X100 ml, din loturile LPL0330,LPL0331,LPL1061,LPL1127.

Retragerea a fost declanșată de furnizor, care a constatat rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă. Toate produsele retrase au fost distruse.

Mega Image le-a solicitat clienților să nu consume produsele cu loturile sus menționate și să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul, cu bonul fiscal, până la data de 24.08.2021. (Știrea, AICI.)

Anterior, mai multe loturi de îngheţată au fost retrase de la vânzare din mai multe magazine.

„Unele supermarketuri nu înțeleg”

Mihai Ponea, director general în Siguranța Alimentelor ANSVSA, a declarat, la Antena 3, că unele supermarketuri nu înțeleg pericolul la care îi expun pe consumatori și au fost aplicate și amenzi, în anumite cazuri, celor care nu au retras produsele cu probleme.

„S-a retras de pe piață întreagă cantitate de înghețată care era la comercializare. Aproximativ două milioane de bucăți de înghețată. Din păcate, a trebuit să aplicăm și amenzi care, împreună cu litoralul, s-au ridicat la aproximativ un milion de lei.

Din nou atrag atenția supermarketurilor care au comercializat, către clientul final, aceste tipuri de înghețată, că au obligație să afișeze la intrarea în magazin sau la raionul de înghețată, acele produse, așa încât consumatorul, dacă îl are în congelator, să îl readucă. 

Este mult mai importantă sănătatea publică decât imaginea unor supermarketuri, care se pare că nu înțeleg acest lucru, și de aceea a trebuit să aplicăm și sancțiuni”, spunea atunci Mihai Ponea, director general în Siguranța Alimentelor ANSVSA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel