Comisia Europeană a lansat procedura de infringement în cazul României, Greciei și Irlandei. Procedura de infringement a fost lansată cu privire la neimplementarea în legislația națională a unei directive privind spălarea de bani.
UPDATE:
Ministrul Negrescu a dat un drept la replică în urma acestui articol. Publicăm poziția ministrului:
„Domnul ministru delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a fost sunat la ora 10:12, pe telefonul
personal, când era la reuniunea Consiliului Afaceri Generale Art. 50, în cadrul căreia se discută despre stadiul
negocierilor privind Brexit, un subiect important pentru România și cei peste 400.000 de români care trăiesc în Marea Britanie.
Cu toate că nu a putut răspunde imediat, jurnalistul dcnews.ro a fost imediat contactat de către cabinetul
ministrului delegat. Mai mult decât atât, referințele la o absență a ministrului delegat din presă sunt inexacte.
Exemplu cel mai elocvent este prezența constantă a ministrului pe site-ul dcnews, mulțumind pe această cale
redacției pentru disponibilitate. Recent, ministrul delegat pentru afaceri europene a oferit chiar un interviu
detaliat publicației. Răspunsurile la cele două întrebări adresate la 12:57 au fost trimise în mai puțin de două ore”.
Știrea inițială:
Vizavi de acest subiect, ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, tace. Contactat de jurnaliștii DC News pe numărul personal, acesta nu a răspuns. Apoi am sunat la una dintre consilierele sale pentru a cere un punct de vedere. Ni s-a spus să transmitem întrebările pe mail în ideea că vom primi un răspuns ”la un moment dat”, nu se știe când.
Paradoxal este că ministrului Negrescu nu i se potrivește sintagma ”tace și face”, ci ”nu face, doar tace”. Cu toate acestea, trimite comunicate de presă zilnic, uneori și de două ori în 24 de ore, fără a spune nimic, folosind un limbaj de lemn, nespecific unui tânăr politician care ar trebui să fie mai comunicativ.
Decizia la care se așteaptă un răspuns din partea lui Negrescu
Dacă ministrul va transmite totuși răspunsul la întrebarea DC News vizavi de subiectul de mai jos îl vom publica în integralitate.
Comisia Europeană a decis joi să trimită ţara noastră, dar şi Grecia, în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru neîndeplinirea obligaţiei de a transpune în legislaţia lor naţională cea de-a patra directivă privind combaterea spălării banilor, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar. Irlanda a transpus doar o parte foarte mică a normelor şi, prin urmare, este de asemenea trimisă în faţa Curţii de Justiţie.
Comisia a propus impunerea de către CJUE a plăţii unei sume forfetare, precum şi a unor penalităţi zilnice până când cele trei ţări vor lua măsurile necesare.
Comisia Europeană a trimis România și Grecia în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, pentru neîndeplinirea obligației de a transpune în legislația lor națională cea de-a 4-a Directivă privind combaterea spălării banilor. Termenul pentru transpunerea directivei a expirat în iunie 2017.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu