EXCLUSIV  Infracțiunile gulerelor albe în an electoral. Ramona Tatarici (avocată): Păcat că s-a ajuns aici în perioada alegerilor

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Avocata Ramona Tatarici a vorbit, în cadrul emisiunii „Culisele Justiției”, despre presiunile sferei politice asupra procesului de justiție, în apropierea alegerilor.

Luna trecută. Direcția Națională Anticorupție (DNA) își reafirma hotărârea de a lupta împotriva corupției, indiferent de presiunile politice sau de controversele apărute în timpul anului electoral.

În cadrul bilanțului recent al instituției, șeful DNA, Marius Voineag, a subliniat faptul că bătălia împotriva fenomenului corupției este departe de a fi terminată și că drumul către eradicarea acesteia în întregime poate dura încă mulți ani.

„Nu știm dacă vom eradica în 100 de ani corupția din România, dar e cert că acum avem foarte mult de muncă", a declarat Voineag.

Bilanțul DNA arată că în 2023 au fost soluționate cu 10% mai multe dosare decât în anul precedent, iar numărul inculpaților trimiși în judecată, aflați în stare de arest, s-a aproape dublat.

În fața provocărilor din cadrul anului electoral, Marius Voineag a subliniat importanța menținerii independenței și integrității instituționale. "Suntem perfect conștienți că avem un context electoral și că există riscul ca orice facem să fie interpretat și să stârnească controverse sau discuții, dar vă asigur că Direcția Națională Anticorupție va continua să aibă aceeași determinare pentru combaterea fenomenului corupției."

Avocata Ramona Tatarici: Sunt niște dosare care, cumva, ies de la sertar atunci când se aproprie alegerile

„Este păcat că se fac astfel de dosare în perioada alegerilor. Eu, cel puțin, simt că este interes politic. Ar trebui ca acest demers să fie unul firesc, dacă vor să aibă o luptă anticorupție, așa cum declară, ci nu o luptă pro-politic. Cu siguranță (există sesizări și anchete păstrate pentru această perioadă), pentru că de fiecare dată s-au scos de la sertar dosare pentru persoane care erau, să spun, ”un cui”, pentru ei, în viitoarele alegeri.

Posibil așa s-a întâmplat cu Piedone și cu Ponta, iar acum s-a întâmplat cu Firea, prin dosarul care a apărut încă de anul trecut. Întrevezi prin aceste dosare, mai degrabă, interesul politic decât interesul judiciar”, a declarat avocata Ramona Tatarici, în cadrul emisiunii „Culisele Justiției”, realizată de jurnalista Laura Duță.

Laura Duță: „Nu se simt încă niște presiuni mai mari?”

Ramona Tatarici: „Asta spun, deja vin tot felul de dosare, tot felul de solicitări. Cred că au trecut mai puțin de patru luni de când a izbucnit dosarul cu Cîțu. Sunt niște dosare care, cumva, ies de la sertar atunci când se aproprie alegerile.

VEZI ÎNTREAGA EMISIUNE AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel