INFOTRAFIC 15 ianuarie 2019 - situație trafic

zăpadă trafic infotrafic
zăpadă trafic infotrafic

INFOTRAFIC 15 ianuarie 2019 - Se circulă cu dificultată în mai multe zone din țară din cauza vremii rele. 

UPDATE 09:00 - Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră a fost reluată pe DN 13B Praid - Gheorgheni, între localităţile Praid - vârful Bucin (cota 1350 m) - Borzont, pe tronsonul kilometric 3 - 33, unde anterior fusese oprită, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

--------

INFOTRAFIC 15 ianuarie 2019 - Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, la kilometrul 23, pe sensul de mers către litoral, în zona localităţii Brăneşti, judeţul Ilfov, şoferul unui autocamion a derapat pe carosabilul acoperit cu zăpadă, capul tractor intrând în şanţ, iar remorca ocupând banda de urgenţă şi jumătate din prima bandă. Nu au rezultat victime în urma impactului, circulaţia rutieră este restricţionată pe prima bandă până la degajarea drumului, iar valorile de trafic sunt reduse la această oră.

INFOTRAFIC 15 ianuarie 2019 - Referitor la condiţiile meteo-rutiere, informăm că ninge până la kilometrul 40, de la 64 până la 100 plouă, iar între 105 şi 160 ploaia este îngheţată, existând astfel riscul de depunere a poleiului.

Conduceţi cu atenţie, reduceţi semnificativ viteza, păstraţi în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte şi nu frânaţi sau viraţi brusc, încercând să utilizaţi frâna de motor.

Probleme în Harghita

INFOTRAFIC 15 ianuarie 2019 - Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Harghita, circulaţia rutieră este oprită pe DN 13B Praid - Gheorgheni, între localităţile Praid - vârful Bucin (cota 1350 m) - Borzont, pe tronsonul kilometric 3 - 33, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Varianta ocolitoare este pe ruta: Praid - DN 13A Odorheiu Secuiesc - Miercurea Ciuc - DN 12 - Gheorgheni. Traficul va fi reluat astăzi, începând cu orele 09:00.

Este impusă totodată o restricţie de tonaj pe DN 11, între Bacău (judeţul Bacău) şi Breţcu (judeţul Covasna), pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Alte drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă ca urmare a vremii nu mai sunt în prezent, însă ninge în foarte multe zone, motiv pentru care recomandăm mare atenţie la volan, viteză redusă, păstrarea distanţei de siguranţă între vehicule, neefectuarea de manevre riscante şi evident, echiparea autovehiculelor cu anvelopele de iarnă, iar în situaţia în care deplasarea va fi la munte, unde sunt în vigoare coduri galbene de ninsori şi vânt, este necesară echiparea autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone cu lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

INFOTRAFIC 15 ianuarie 2019 - În ceea ce priveşte condiţiile meteo-rutiere pe cele mai importante artere, informăm că ninge în prezent pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, între kilometrii 40 - 11, pe Autostrada A1 Sibiu - Deva, pe tronsonul kilometric 238-309, iar între kilometrii 254 şi 292, ninsoarea este abundentă, cu depuneri, iar vântul o viscoleşte, se acționează însă cu utilaje de deszăpezire, momentan nu sunt probleme, iar traficul este foarte redus. Ninge uşor pe Autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti şi de asemenea pe DN 1, în staţiunile de pe Valea Prahovei, însă fără probleme semnificative de depunere a zăpezii, precipitaţiile sunt în cantităţi reduse.

Se menţin în continuare cele patru drumuri naţionale cu circulaţia oprită, respectiv:

1. DN2L, în Soveja, judeţul Vrancea, la kilometrul 59+900, ca urmare a precipitaţiilor abundente care au dus la prăbuşirea dalei de beton a podului, pe toată lăţimea căii de rulare;

2. DN7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu), conform regulamentului de funcţionare a drumului şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment;

3. DN12B, în Slănic Moldova, judeţul Bacău, pe tronsonul kilometric 16+450-17+500, unde, la intrarea în localitate s-a produs o cedare a terasamentului de drum, ce a dus la surparea acestuia pe o lungime de 3 metri. Traficul rutier se desfăşoară pe urmatoarea rută ocolitoare: DN12B km 16+450 - str. Vasile Alecsandri - DN12B km 17+500 şi retur, cu o restricţie de tonaj de 7,5 tone. Şi tot pe acest drum, dar pe tronsonul 0+452 - 0+487, din cauza unei alunecări de teren ce a dus la tasarea platformei carosabilului, circulaţia se desfăşoară pe ruta ocolitoare: DN12A km 103+000 - str. 1 Mai - str. Răducanu - str. Podu de Fier - str. Tiseşti - str. Semicercului - str. Bradului - intersecţie cu DN12B km 2+000 şi retur;

4. DN67C (Transalpina), din cauza căderilor de zăpadă, închis pentru toate categoriile de autovehicule pe tronsonul Rânca (Gorj) - Obârşia Lotrului (Vâlcea), între kilometrii 34+800 de metri şi 59+800 de metri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel