Indonezia - Un nou seism pe insula Lombok

Un nou seism, ce a avut magnitudinea de 5,9 grade, s-a produs joi pe insula indoneziană Lombok.

Seismul s-a petrecut la patru zile după un cutremur de pământ cu magnitudinea 6,9, care a făcut cel puţin 164 de victime, potrivit autorităţilor locale, informează AFP. Cutremurul de joi s-a produs în nordul insulei, în aceeaşi zonă în care a avut loc cutremurul de duminică.

Agenţia indoneziană de seismologie a măsurat o magnitudine de 6,2. Nu există un risc de tsunami, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al Agenţiei indoneziene de gestionare a catastrofelor. După cutremurul de duminică, 'au existat 355 de replici' de magnitudini diferite. Replica de joi a fost cea mai puternică.

Oamenii, cuprinși de panică din nou

Locuitorii evacuaţi după seismul de duminică şi care au fost cazaţi apoi în adăposturi temporare au ieşit alergând şi ţipând pe străzile oraşului după noul cutremur de joi, a constatat un jurnalist AFP prezent la faţa locului. Motocicletele staţionate pe străzi au căzut pe pavaj, iar zidurile unor clădiri s-au prăbuşit.

'Eram blocaţi în trafic şi voiam să aducem ajutoare (sinistraţilor) şi, dintr-o dată, era ca şi cum maşina noastră ar fi fost lovită din spate, a fost un şoc puternic', a declarat pentru AFP un martor, Sri Laksmi. 'Persoanele de pe stradă au început să intre în panică şi au ieşit din maşinile lor, au alergat în toate direcţiile în mijlocul circulaţiei rutiere', a adăugat acelaşi martor.

Vezi și: Seism Indonezia. Bilanț oficial


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel