EXCLUSIV  Independență Catalonia. Blocaj TOTAL. Când va fi făcut MARELE ANUNȚ

Sebastian Hulub, un jurnalist român din Barcelona spune că întreaga Catalonie este blocată îdin cauza unei greve generale. Totodată, el a relatat pentru DCNews și momentul ales de liderii catalani pentru a face anunțul privind independența. 

Sebastian Hulub spune că vineri separatiștii catalani vor lua o decizie în privința independenței Cataloniei și vor face marele anunț.

"Greva ar trebui să fie doar o singură zi, dar cred că se va lungi toată povestea. Liderii separatiști catalani și-au propus ca până vineri să se hotărască și să adopte o poziție în privința rezultatului referendumului. Teoretic, vineri ar trebui să se facă un anunț, pentru că au anunțat că spre finalul săptămânii se va lua decizia. Așa se simte aici, că vineri, cel mai târziu sâmbătă, liderii vor lua decizia dacă proclamă independența unilateral," a povestit jurnalistul.

El spune că întreaga regiune a fost paralizată. Metrourile asigură însă un flux la orele de vârf. 

"Este grevă generală declarată de sindicate și patronate. Activitatea este suspendată peste tot, instituțiile sunt închise. Și la transporturi este grevă, dar ea se suprapune peste o grevă care era deja programată de vreo lună de zile. Metrourile merg la orele de vârf: trei ore dimineața și trei ore seara. Există un flux garantat," spune Hulub.

Tot el spune că greva nu ar fi una dictată de politic, ci de nemulțumiea oamenilor care sunt gata să iasă pe străzi. 

"Greva de astăzi nu este una care să vină de la politic. Lumea vrea să iasă pe străzi. Sunt foarte supărați pe felul în care a reacționat Madridul în ziua referendumului. Poate vi se pare ciudat în România, poate sună strâmb, dar aici lumea se asociază foarte mult: între vecini, cetățeni care au aceleași interese. Ei nu așteaptă chemarea unor lideri. Se adună când nu le convine ceva. Cu câteva mii de astfel de asociații vă puteți da seama ce impact este," a încheiat Sebastian Hulub. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel