ISIS. Încleștarea SUA - Turcia: "Nu ne aventurăm în Siria la insistența unor țări"

Premierul turc Ahmet Davutoglu spune că Turcia refuză să se aventureze în Siria fără anumite condiții acceptate de comunitatea internațională, în timp ce luptătorii Statului Islamic avansează pe două fronturi, în ciuda bombardamentelor coaliției conduse de Statele Unite ale Americii.

"Turcia nu se va aventura în Siria la insistența unor țări, dacă întreaga comunitate internațională nu va face ce este necesar și nu va introduce o strategie integrată", a declarat Davutoglu în fața grupului Partidului Justiției și Dezvoltării din Parlamentul turc, conform Hurriyet Daily News.

Partenerii Turciei pun presiune pentru ca Ankara să se implice mai mult în lupta contra ISIS, grupare care se apropie de capturarea în totalitate a orașului sirian kurd Kobane, aflat la granița cu Turcia.

Statele Unite ale Americii, prin vocea consilierului pe probleme de securitate națională, Susan Rice, au anunțat recent că a fost încheiată o înțelegere cu Turcia privind folosirea de către forțele americane a bazelor militare turce, inclusiv a celei din Incirlik, aflată la 170 kilometri de granița Siriei. Ankara a negat însă existența unei asemenea înțelegeri. Urmează ca oficiali turci și americani să discute contribuția viitoare a Turciei în lupta contra ISIS.

"Nu aprobăm politici unidimensionale", a mai spus premierul Turciei, care a adăugat că Turcia va contribui doar dacă partenerii acceptă crearea unei zone "no-fly" (zonă unde este instituită o interdicție de zbor) și a unui refugiu.

"Nu vreau să fiu greșit înțeles, nu vorbim despre o zonă tampon în sensul militar, ci de o zonă de securitate prin care cei care fug de violențe, bombe și atacuri chimice să găsească adăpost", a arătat Davutoglu.

ISIS: Jihadiștii, în Kobani, la granița cu Turcia: "Un măcel e pe cale să înceapă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel