ISIS: Jihadiștii, în Kobani, la granița cu Turcia: "Un măcel e pe cale să înceapă"

Luptătorii Statului Islamic (ISIS), asistați de tancuri și artilerie, au pătruns în orașul sirian Kobane, de la granița cu Turcia. Mulți civili au început deja să fugă din orașul controlat de kurzi, unde serviciile de informații spun că va urma un măcel dacă forțele locale nu vor fi ajutate, potrivit The Independent.

UPDATE: Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că orașul Kobane "este pe punctul" de a cădea în măinile jihadiștilor, transmite AFP. Liderul Turciei a mai spus că este nevoie de o intervenție terestră pentru a învinge Statul Islamic. 

Între timp, coaliția militară condusă de Statele Unite a lansat mai multe bombardamentele în apropiere de Kobane.

----------

Un angajat al serviciilor de securitate kurde, Rooz Bahjat, i-a comunicat jurnalistului Jeffrey Goldberg (The Atlantic) că în următoarele 24 de ore ISIS ar putea captura în întregime orașul Kobani. Dacă asta se va întâmpla, prezice Bahjat, ISIS va ucide mii de locuitori ai orașelor - kurzi, creștini și arabi. Aproape 50.000 de civili au rămas în oraș, spune Bahjat.

"Un măcel teribil urmează. Dacă vor captura orașul, ne putem aștepta ca 5.000 de persoane să fie ucise în primele 24-36 de ore. Va fi mai rău decât în Sinjar", spune Bahjat, referindu-se la recentul masacru al ISIS care l-a determinat pe Barack Obama să urgenteze lupta împotriva jihadiștilor.

Kobani este localizat la granița cu Turcia, dar Bajhat spune că, potrivit informațiilor sale, turcii își retrag trupele pentru a nu risca o confruntare deschisă cu ISIS: "Este incredibilă - Turcia este în NATO, deci, practic, NATO privește la ce se întâmplă în acest oraș. Toată lumea vede - camerele TV sunt acolo. Este groaznic".

Luptătorii kurzi sunt depășiți numeric de Statul Islaamic și nu dețin artilerie grea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel