Incidenţa COVID-19 continuă să crească în Bucureşti - 4,1 cazuri la mia de locuitori

Incidenţa COVID-19 continuă să crească în Bucureşti - 4,1 cazuri la mia de locuitori/Sursa: Pixabay
Incidenţa COVID-19 continuă să crească în Bucureşti - 4,1 cazuri la mia de locuitori/Sursa: Pixabay

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, vineri, de 4,1 cazuri la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când s-a înregistrat o valoare de 3,63 la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie - 16,54 cazuri la mia de locuitori. 

 

Citește și: INSP: Între 3 şi 9 ianuarie - 107 cazuri de gripă clinică, faţă de 26 în săptămâna similară de anul trecut

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează vineri că, în săptămâna 3 - 9 ianuarie, au fost raportate la nivel naţional 107 cazuri de gripă clinică, în comparaţie cu 26 de cazuri înregistrate în săptămâna similară din anul 2021.

Conform INSP, în săptămâna 3 - 9 ianuarie, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 45.869, de 1,5 ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (30.513) şi cu 21,1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (37.877).

Între 27 decembrie şi 2 ianuarie 2022 au fost confirmate cu laboratorul patru cazuri de gripă (unul cu virus gripal tip AH1 în municipiul Bucureşti şi trei cazuri cu virus gripal tip AH3 - două în judeţul Prahova şi unul în judeţul Iaşi).

De asemenea, în săptămâna 3 - 9 ianuarie, au fost înregistrate şapte cazuri de infecţie respiratorie acută severă (SARI), cu cinci mai multe faţă de săptămâna precedentă şi faţă de zero în aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 10 cazuri de gripă: * un caz de gripă cu virus gripal tip B, în municipiul Bucureşti * un caz de gripă cu virus gripal tip AH1 în municipiul Bucureşti * opt cazuri de gripă cu virus gripal tip AH3 (3 în judeţul Vrancea, 2 în judeţul Prahova, unul în judeţul Iaşi, unul în judeţul Ilfov şi unul în municipiul Bucureşti).

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal, precizează INSP. Până la data de 9 ianuarie 2022 au fost vaccinate antigripal 1.218.345 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. 

Citește și: Ministerul Sănătății a modificat Protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2 

Bucureștiul, în scenariul roșu

Amintim că Bucureștiul a intrat în scenariul roșu, cu o rată de infectare de 3.32, miercuri. Rata de infectare a depășit 2 la mie duminică - 2,17. Luni incidența era de 2,57, iar marți 2,97 la mie. Miercuri a ajuns la 3,32, potrivit DSP București. Școlile în care sunt vaccinați mai puțin de 60% dintre salariați întră în online la rata de infectare de peste 3 la mie.

"Soluția pe care am găsit-o până acum, pentru că operatorii de transport public au luat deja o serie de măsuri de la începutul pandemiei, și anul trecut, când creștea rata de incidență, am stabilit cu Metrorex suplimentarea trenurilor și STB-ul, de asemenea, a suplimentat. În zilele următoare vom avea noi întâlniri, dacă se va ridica problema și eventual vom propune chiar, să vedem dacă sunt necesare în acest context o eventuală suplimentare sau găsirea unor noi soluții", a declarat prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel