Incident la un centru comercial din Gheorgheni. 11 victime au avut nevoie de salvatori

Foto: IGSU
Foto: IGSU

Zeci de persoane au fost evacuate dintr-un centru comercial din Gheorgheni, Harghita, după ce instalația de incendiu s-ar fi declanșat accidental. 

Pompierii au intervenit de urgență la un complex comercial din Gheorgheni, județul Harghita, unde s-a declanșat instalația de stingere cu pulberi. La fața locului au intervenit două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, cu o autospecială și o ambulanță SMURD, precum și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță, a confirmat pentru DC News Alina Moișoi, purtător de cuvânt al IGSU. 

În urma incidentului aproximativ 40 de persoane s-au autoevacuat. 

În spațiul comercial, în urma verificărilor echipajelor de căutare-salvare, nu au fost identificate alte persoane. Medicii au acordat asistență medicală unui număr de 11 persoane. Acestea au suferit atac de panică și inhalări de praf.

În urma evaluării medicale s-a decis ca șase persoane să fie transportate la spital.

Se pare că instalația de incendiu s-ar fi declanșat accidental. Pompierii urmează să stabilească exact care a fost cauza producerii acestui incident. 

Tren plin de combustibil, în flăcări între Buşteni şi Azuga

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la un vagon cisternă încărcat cu 56 de tone de benzină al unei garnituri formate dintr-un total de 22 de vagoane, traficul feroviar între Buşteni şi Azuga fiind blocat, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Potrivit sursei citate, la momentul sosirii pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă.

Vagonul cisternă afectat este încărcat cu 56 tone de benzină. Acesta a fost decuplat de restul garniturii care are în total 22 vagoane (18 vagoane cu motorină şi 4 vagoane cu benzină).

Pentru a facilita accesul echipelor de intervenție ale ISU Prahova, în vederea stingerii incendiului, personalul feroviar a întrerupt imediat alimentarea cu energie electrică a liniei de contact și au restricționat circulația a 5 trenuri de călători - IR 1642, R 3002, R 3014, R 3023 și 16.030 -, acestea fiind oprite temporar în gările Predeal, Azuga și Sinaia.
 
La ora 05.53 circulația trenurilor între stațiile Azuga și Bușteni a fost reluată în condiții de siguranță pe firul II, iar pe firul I începând cu ora 08.45. 

CITEȘTE ȘI: Circulația feroviară a fost reluată între stațiile Azuga și Bușteni. Cinci trenuri au fost afectate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel