Încetinirea atacurilor Rusiei din Ucraina, intenţionată. Serghei Şoigu, ministrul Apărării, anunţ

Foto: Captură video Youtube
Foto: Captură video Youtube

Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a anunţat de ce armata Federaţiei Ruse a încetinit ofensiva din Ucraina. 

Rusia îşi încetineşte ofensiva în Ucraina în mod deliberat, pentru a permite evacuarea civililor, a afirmat marţi ministrul apărării rus Serghei Şoigu, transmite Reuters.

Sunt declarate încetări ale focului şi sunt create coridoare umanitare pentru a scoate oamenii din aşezările încercuite. Desigur, asta încetineşte ritmul ofensivei, dar acest lucru este făcut în mod deliberat pentru a evita victime în rândul populaţiei civile, a declarat Serghei Şoigu pentru agenţia de presă rusă RIA.

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat marţi că forţele ruse au lovit un depozit de arme situat în regiunea separatistă Doneţk, din estul Ucrainei.

În depozit erau stocate proiectile pentru obuziere M777 produse în Statele Unite.

Agenţia de presă britanică nu a putut verifica din surse independente aceste informaţii.

La trei luni de la începerea agresiunii militare în ţara vecină, forţele ruse încearcă să-şi apere poziţiile de la nord de Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, pregătind o nouă ofensivă împotriva oraşului Sloviansk, situat mai la sud.

Potrivit unor surse ucrainene, operaţiunile ruse din zona oraşelor Severodoneţk şi Bahmut au eşuat, scrie Agerpres. 

Putin, informat de Șoigu despre "eliberarea completă" a combinatului Azovstal din Mariupol

Armata rusă a declarat vineri că a "eliberat complet" combinatul siderurgic Azovstal din oraşul strategic Mariupol, în sud-estul Ucrainei, după capitularea ultimilor soldaţi ucraineni prezenţi acolo, transmite Agerpres, citând AFP.

"De la 16 mai, 2.439 de nazişti din (regimentul) Azov şi soldaţi ucraineni blocaţi în uzină s-au predat. Astăzi, 20 mai, ultimul grup de 531 de luptători s-a predat", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, într-un comunicat postat pe Telegram.

Potrivit acestei surse, preşedintele rus, Vladimir Putin, a fost informat de ministrul apărării, Serghei Şoigu, despre "încheierea operaţiunii şi eliberarea completă a combinatului (Azovstal) şi a oraşului Mariupol".

Igor Konaşenkov a mai spus că şeful luptătorilor din regimentul Azov la faţa locului s-a predat şi a fost evacuat din uzină într-un "vehicul blindat special" pentru a nu fi atacat de locuitorii ostili. Nu este clar despre ce locuitori vorbea. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel