Începe exproprierea proprietăților private pentru centura ocolitoare din Sfântu Gheorghe. Localitățile unde statul român acordă despăgubiri

sursa foto: Inquam Photos / Tudor Costache
sursa foto: Inquam Photos / Tudor Costache

A fost aprobat în Guvernul României: începe exproprierea tuturor imobilelor private pentru a începe lucrările la centura ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe. 

”Toate imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropiere al lucrării de utilitate publică de interes național ”Varianta de ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe", aflate pe rază localitătilor Arcuș, Ghidfalau, Sfântu Gheorghe și Chichis din județul Covasna vor fi expropriate, expropriator fiind statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A” arată decizia publicată deja în Monitorul Oficial.

Conform sursei citate, această decizie vine în contextul necesității de a îmbunătății infrastructură rutieră și de a asigura siguranță și fluiditatea traficului în zona. Varianta de ocolire propusă va avea un impact semnificativ asupra dezvoltării regionale și va facilita accesul către și dinspre municipiul Sfântu Gheorghe. Această varianta de ocolire va îmbunătăți nu doar condițiile de trafic, ci va stimula și dezvoltarea economică a zonei.

”Procedurile de expropriere vor fi gestionate cu atenție și respect pentru drepturile proprietarilor afectați, asigurându-li-se compensații corecte conform legislației în vigoare. Astfel că, au fost alocate sume corespunzătoare de bani pentru despăgubirea imobilelor proprietate privată în valoare de 75,2 milioane de lei din bugetul de stat, fonduri destinate asigurării unei compensații echitabile. De asemenea, se aprobă și lista imobilelor proprietate publică a statului care fac parte din coridorul de expropriere, precum și a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale. Listele se aduc la cunoștință publică și prin afișarea la sediile consiliilor locale implicate și, respectiv, prin afișarea pe pagină proprie de internet a expropriatorului. Proiectul este parte a eforturilor guvernului de a moderniza infrastructură țării și de a sprijini dezvoltarea regională și va contribui semnificativ la îmbunătățirea calității vieții pentru locuitorii zonei”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel