Încep restructurările la ANAF. Primii 1.200 de angajaţi vor pleca în 60 de zile. Disponibilizaţii nu vor primi salarii compensatorii

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va disponibiliza 2.000 de angajaţi în cadrul procesului de reorganizare, din care 1.200 vor trebui să plece în următoarele 60 de zile. Disponibilizaţii nu vor primi salarii compensatorii

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, a declarat vineri că cei 2.000 de angajați ai instituției care vor fi disponibilizați nu vor primi salarii compensatorii, lista cu plecările salariaților urmând să fie stabilită în 45 zile la Garda Financiară și 60 zile la Vamă.

Sorin Blejnar, a mai declarat  că dintre cei  peste 2.000 de angajaţi,  700 sunt din Autoritatea Naţională a Vămilor, 300 din cadrul Gărzii Financiare, iar restul din structuri ale administraţiilor financiare din ţară.

Blejnar a spus că majoritatea angajaţilor de la Garda Financiară vor primi luni, 20 iunie, preavize, urmând să fie făcute testări profesionale în baza cărora să se stabilească salariaţii care vor fi nevoiţi să plece. Printre unităţile Gărzii Financiare care vor primi luni preavize se numără cele din Bucureşti, Constanţa, Ilfov.

”Nu se vor da salarii compensatorii. (...) Nu vor fi disponibilizări pe criterii sociale, ci doar pe criterii profesionale. Dacă într-o familie sunt doi angajaţi în instituţie, iar ei nu au perfomanţe, ambii vor pleca acasă. ANAF şi structurile sale nu pot menţine angajaţii pe criterii sociale sau alte criterii . Va fi o testare profesională, unde vom asistaţi de sindicate. Testarea va fi în limita cadrului legal”, a precizat Blejnar.

Citeşte şi:

Restructurările la ANAF au demarat. 150 de administrații financiare au fost desființate, iar circa 1. 000 de salariați vor pleca în șomaj

Preşedintele ANAF a mai spus că în termen de 45 zile se va stabili lista persoanelor disponibilizate la Gardă, iar în 60 de zile la Vamă.

”Atât din constatări personale, cât şi din anumite semnale, nu sunt în totalitate mulţumit de activitatea profesională derulată de unii angajaţi ai Fiscului. Este un moment bun pentru a face curăţenie în ceea ce priveşte competenţa profesională. Unii dintre angajaţi nu au mai capabilitatea de a investiga fapte concrete de evaziune, ci se limitează la aplicarea unor amenzi şi cred că este momentul, acum cînd trebuie să ne încadrăm într-un alt număr de personal, să facem loc persoanelor serioase care mai pot rămâne şi trebuie să rămână”, a apreciat Blejnar.

De asemenea, o parte din angajaţii care vor rămîne în structurile ANAF ar putea fi relocaţi către Direcţia de Mari Contribuabili sau alte unităţi unde există un deficit de personal. În prezent, în cadrul Direcţiei de Mari Contribuabili lucrează 400 de persoane, urmând ca numărul acestora să se dubleze la 700.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel