Incendiu Notre Dame. Majestatea Sa Principesa Margareta, solidară cu preşedintele Macron

Mihai Ciobanu / 15 apr 2019 / 22:55 Salveaza PDF Comentarii

Custodele Coroanei, Margareta, a trimis luni seară o scrisoare către preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, în care îşi exprimă solidaritatea "în aceste momente de tulburare şi de profundă tristeţe" pricinuite de incendiul care mistuie Catedrala Notre-Dame din Paris. 

"Sosită ieri la Paris, într-o vizită oficială purtând mesajul de prietenie al naţiunii române, Majestatea Sa a aflat cu oroare de tragedia care a lovit naţiunea franceză şi ţara, prin focul devastator care a izbucnit la Catedrala Notre-Dame de Paris. Custodele Coroanei a transmis toată admiraţia pentru modul în care pompierii şi forţele militare franceze luptă pentru a salva acest monument simbolic al naţiunii franceze, de importanţă europeană şi mondială. În momentul dezastrului, Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu se aflau la Reims, unde participau, alături de oficiali francezi şi români, la inaugurarea expoziţiei 'Maria a României - regină şi artistă'", se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Casei Majestăţii Sale, postat pe site-ul romaniaregala.ro. 

Catedrala Notre Dame a fost cuprinsă de flăcări luni searaCatedrala Notre-Dame din centrul Parisului a fost cuprinsă luni de flăcări, într-un incendiu puternic care a distrus celebrul monument parizian, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Franţei. Flăcările au mistuit acoperişul catedralei vechi de mai multe secole. Un nor imens de fum s-a împrăştiat deasupra oraşului iar cenuşa s-a răspândit pe o suprafaţă întinsă. Pompierii au evacuat zona din jurul catedralei, aflată în centrul capitalei franceze. 

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anulat un discurs adresat naţiunii, prevăzut să fie ţinut luni seară. Un reprezentant al Preşedinţiei a precizat că Macron urmează să se deplaseze la locul incendiului. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26