Incendiu la un depozit de mobilă din Buzău

Foto: ISU Buzău
Foto: ISU Buzău

Un incendiu de mari proporții a izbucnit în această seară în județul Buzău. 

În această seară, în jurul orei 18, pompierii fost anunțați cu privire la un incendiu izbucnit la un depozit de mobilă de pe raza județului Buzău. 

Imediat, către locul indicat de apelant s-au deplasat de urgență 20 de subofițeri și 2 ofițeri cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, o cisternă și o ambulanță SMURD.

”Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta generalizat la depozit, arzând toată mobila din interior, focarul cuprinzând totodată și clădirea învecinată în care erau depozitate materiale textile. În același timp, datorită mobilizării rapide a pompierilor buzoieni, celelalte clădiri învecinate, situate foarte aproape de cea incendiată, au fost salvate împreună cu bunurile ce se aflau înăuntrul acestora, în acest moment incendiul fiind localizat, lucrându-se la lichidare”, a anunțat ISU Buzău. 

După stingerea incendiului, pompierii urmează să stabilească cu exactitate de la ce a pornit focul. De asemenea, polițiștii au deschis și ei o anchetă în acest caz. 

Incendiu în localitatea Cacica

Militarii Gărzii de Intervenție Solca și Gura Humorului, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cacica, Arbore și Botoșana, au intervenit cu șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2 pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Cacica.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul casei de locuit și anexele gospodărești, cu pericol de propagare la gospodăria învecinată. Incendiul a fost lichidat la ora 15:20.

Au ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați și anexele gospodărești pe o suprafață de aproximativ 110 metri pătrați. S-au degradat circa 14 metri cubi lemn de foc, 2 metri cubi de cherestea și bunuri casnice. De asemenea, în incendiu a fost afectată și o anexă învecinată (șură) pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați. 

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este un scurtcircuit, produs de un conductor electric defect sau deteriorat. Din fericire nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit în limitele găsite și casa de locuit a proprietății învecinate.

Trei case din Brașov au ars în noaptea de vineri spre sâmbătă

Două case au fost mistuite de foc aproape în totalitate şi acoperişul unui al treilea imobil a ars într-un incendiu care a izbucnit, vineri noaptea, în cartierul Schei din municipiul Braşov, transmite Agerpres.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, la incendiu au fost mobilizate 6 autospeciale cu apă şi spumă, una de salvare la înălţime şi un echipaj SMURD. Potrivit pompierilor, accesul în zonă - una cu străzi înguste, în mare parte în pantă - s-a făcut cu dificultate.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel