Incendiu la bordul unui avion, aflat la 2.000 de metri înălțime. Pasager: A părut că a durat o veșnicie

Incendiu la bordul unui avion, aflat la 2.000 de metri înălțime. Pasager: A părut că a durat o veșnicie / Foto: Pixabay
Incendiu la bordul unui avion, aflat la 2.000 de metri înălțime. Pasager: A părut că a durat o veșnicie / Foto: Pixabay

Clipe de groază într-un avion, după ce la bordul aeronavei a izbucnit un incendiu.

Echipajul unui avion care opera o cursă de la Geneva spre Amsterdam a trebuit să declare o urgență în timpul zborului, săptămâna trecută, după ce o țigară electronică defectă a explodat într-un dulap aflat deasupra capului unui pasager, scrie Daily Star.

Pasagerii zborului easyJet U2-1517 au auzit un "zgomot ca o pocnitură", care venea dintr-un dulap, la scurt timp după decolare, joi 18 mai, imediat după ora 15:00. Câteva clipe mai târziu, când aeronava ajunsese la înălțime de 2.000 metri, pasagerii au văzut că fumul începea să iasă din dulap și când echipajul avionului l-au deschis pentru a investiga, au găsit două genți în flăcări. Mai mulți pasageri au apucat bagajele care ardeau și au încercat curajos să stingă focul cu mâinile goale.

Un pasager a declarat pentru Radio Television Switzerland: "A părut că a durat o veșnicie, deși, într-adevăr, au fost doar câteva secunde și totul s-a stins foarte repede. Exista acest miros și ne-am panicat pentru că "ne-am blocat" într-un avion".

VEZI ȘI: Panică la bordul unui avion, după ce un pasager a deschis uşa în zbor - Video

Care a fost cauza incendiului

Membrii echipajului au reușit să stingă incendiul, dar aeronava a fost totuși întoarsă pe aeroportul din Geneva, ca măsură de precauție. O anchetă a stabilit ulterior că incendiul a fost cauzat de bateria defectă a unei țigări electronice care fusese pusă într-unul dintre bagaje.

Zborul a aterizat în siguranță înapoi la Geneva, fiind întâmpinat de serviciile de urgență care s-au îmbarcat și au inspectat aeronava. Niciun pasager nu a raportat răni. Cei 191 de clienți easyJet au fost transportați în cele din urmă la Aeroportul Amsterdam Schiphol în ziua următoare.

Flightradar24 raportează că aeronava Airbus A320-200 implicată în incident a fost ținută în afara serviciului pentru verificări suplimentare, fiind în cele din urmă readusă la serviciu activ în 20 mai, pentru un zbor către Corsica.

EasyJet a declarat pentru RTS că "incidentul va face obiectul unei investigații oficiale, în conformitate cu procedurile".

Îndrumările pentru pasagerii easyJet arată clar că, deși țigările electronice și maximum două baterii de rezervă sunt permise în bagajul de mână, acestea nu trebuie să fie plasate în bagajul de cală. Fumatul a fost interzis pe zborurile din Marea Britanie de British Airways în 1990, Virgin și majoritatea celorlalte companii aeriene urmând exemplul curând după aceea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel