Incendiu la acoperișul Cabanei Dochia din masivul Ceahlău / FOTO

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un incendiu a izbucnit, marți seara, la cabana Dochia din masivul Ceahlău.

Un incendiu a izbucnit, marţi seara, la cabana Dochia, situată la cota 1.750 în masivul Ceahlău, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, sublocotenentul Irina Popa. Patru turişti care se aflau în interiorul cabanei s-au autoevacuat.

"Incendiul se manifestă la acoperişul cabanei. Personalul de la locul de muncă intervine pentru localizarea şi lichidarea incendiului. La locul evenimentului se deplasează personal de la Salvamont, echipaje de pompieri din cadrul Gărzii 2 de Intervenţie Poiana Teiului şi Detaşamentul Piatra-Neamţ şi personal de la IPJ şi IJJ", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Administratorul cabanei a informat ISU Neamţ că incendiul a fost localizat şi lichidat, dar forţele de intervenţie îşi continuă deplasarea la locul evenimentului. Nu sunt anunţate victime, informează Agerpres.

Acum două zile, un depozit din București a luat foc

Un incendiu violent a izbucnit, duminică seara, în Bucureşti. Incendiu are loc la un depozit din cartierul Pantelimon. Un nor gros de fum a cuprins zona, iar numeroase echipaje de pompieri, salvare şi poliţie se îndreaptă spre locul incendiului pentru a interveni, anunţă România TV. 

Intervenţia de stingere este extrem de dificile. Se fac eforturi pentru lichidarea incendiului. Arde pe o suprafaţă de circa 300 de metri pătraţi, iar pericolul ca focul să se extindă este foarte mare, din cauză că vorbim de un depozit de cherestea. Nu se ştie, încă, dacă sunt persoane în incintă, se fac verificări pentru ca eventualele persoane care au rămas blocate acolo să fie salvate la timp. Fumul este extrem de gros. Vorbim de o zonă aglomerată a oraşului, iar autorităţile vor decide dacă este nevoie ca oamenii să fie evacuaţi din perimetrul în care are loc incendiul. 

Pistele pe care merg anchetatorii sunt fie un scurtcircuit, fie o neglijenţă sau chiar o mână criminală. Dar toate acestea vor fi lămurite la finalul anchetei care se va derula începând cu momentul în care incendiul va fi lichidat. 

Martorii aflaţi la faţa locului spun că oamenii sunt foarte speriaţi, se tem ca incendiul să nu se extindă. Sunt foarte multe maşini de intervenţie care se îndreaptă către locul respectiv. Sunt mulţi oameni care au ieşit în stradă pentru a vedea ce se întâmplă, speriaţii fiind de flăcările puternice şi de norul uriaş de fum (citește mai multe AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel