Incendiu Afumaţi - Voluntari. Ministerul Mediului, anunţ despre norul de fum

Incendiu Afumati - Voluntari
Incendiu Afumati - Voluntari

Evoluţia norului de fum provenit de la incendiul din zona Afumaţi-Voluntari va fi de relativă staţionare şi dispersie, iar echipe ale Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Bucureşti se află la faţa locului pentru a preleva probe, a precizat, marţi, pentru AGERPRES, Ministerului Mediului. 

"Administraţia Naţională de Meteorologie informează că, în cursul acestei zile (marţi, n.r.), circulaţia aerului va fi relativ slabă şi se va realiza predominant dinspre Sud-Sud-Vest către Nord-Nord-Est, astfel că evoluţia norului de fum provenit de la incendiul din zona Afumaţi-Voluntari va fi de relativă staţionare şi dispersie. Ulterior, norul va avea o deplasare uşoară către Nord-Nord-Est. În plus, echipe ale Gărzii Naţionale de Mediu şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti se află la faţa locului, cu auto-laboratorul mobil pentru prelevarea de probe şi verifică nivelul de emisii din zonă", precizează ministerul de resort. 

Un incendiu a izbucnit, marţi, la un punct de colectare-reciclare autoturisme din Voluntari, lângă şoseaua de Centură a Capitalei. La faţa locului s-a intervenit cu 18 autospeciale, iar pompierii au localizat incendiul. Focul a cuprins o suprafaţă de 1.000 mp şi este afectată o stivă de autoturisme, fiind pericol de extindere la spaţii de depozitare şi utilaje. 

Pericolul de propagare există încă


"Pericolul de propagare există în continuare, la o hala metalică din vecinătate. Nu sunt persoane rănite. Nu au fost identificaţi hidranţi, se va alimenta de la operatori economici privaţi din zonă (centre comerciale)", a precizat Daniel Vasile, reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov. 

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis un mesaj de avertizare a populaţiei prin intermediul Ro-Alert. "Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi pe cât posibil în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor DSU-IGSU", se arată în mesaj. Recomandările sunt cauzate de marile degajări de fum care se îndreaptă către Bucureşti.

Vezi şi: Angajații unei companii din România vor primi case

Toader: OUG pentru procuror european

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel