Încasări peste așteptări la Primăria Capitalei, motiv de SCANDAL: Pomeni, nu investiții

Primăria Capitalei a înregistrat încasări mai mari decât cele planificate. 

Conform raportului de specialitate, în comparaţie cu veniturile planificate de 1,95 miliarde lei, încasările efective au fost de 1,99 miliarde lei, înregistrându-se o depăşire cu aproximativ 2% a prevederilor planificate.

În ceea ce privește cotelor defalcate din impozitul pe venit, s-a înregistrat un plus de 46 milioane lei faţă de estimările iniţiale.

În ce priveşte cheltuielile, totalul planificat pe semestrul I a fost de 2,31 miliarde lei, iar plăţile efective au fost de 1,34 miliarde lei, procentul de realizare fiind de aproximativ 56%. Mai exact, pentru secţiunea de funcţionare au fost aprobate cheltuieli de 1,6 miliarde lei, din care au fost efectuate 1,2 miliarde lei.

Pentru secţiunea de dezvoltare au fost prevăzute cheltuieli de 670 milioane lei, din care s-au efectuat 116 milioane lei (reprezentând aproximativ 17%).

Scandal între Putere și Opoziție

Consilierul general Ciprian Ciucu (PNL) şi-a exprimat dezaprobarea legată de faptul că executivul a cheltuit mai puţin de 18% din suma destinată investiţiilor. El a mai atras atenţia asupra faptului că în timpul administraţiei anterioare consilierii generali erau informaţi trimestrial cu privire la stadiul investiţiilor. Alexandru Gâdiuţă (USR) a remarcat ”nivelul mic al execuţiei pe secţiunea cheltuieli”, comparativ cu secţiunea funcţionare.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu (PSD) a precizat că un nivel de 18% al cheltuielilor este ”normal” în condiţiile în care bugetul Municipalităţii a fost aprobat abia în aprilie. ”Suntem în parametrii de execuţie cu toate investiţiile şi lucrurile merg pe cursul lor”, a spus el.

[citeste si]

”Aţi venit foarte târziu cu bugetul şi este doar vina dumneavoastră, a executivului Primăriei. Normal ar fi fost să vă gândiţi să veniţi cu bugetul înainte de sfârşitul anului. (...) Hai să fim serioşi... Care au fost fluctuaţiile bugetare pentru Bucureşti? (...) Aţi venit foarte târziu cu bugetul, vina vă aparţine. Da, mai puţin de 18% este normal, atunci când îţi propui să cheltuieşti maxim 25% din buget. Şi anul trecut aţi rămas cu banii necheltuiţi”, a spus Ciucu.

El a mai susţinut că actuala administraţie alocă sume prea mici pentru investiţii, dar nu cheltuie nici măcar aceste sume, deoarece nu e orientată ”spre dezvoltare, ci doar spre pomeni”.

”Toate investiţiile care erau blocate după ce aţi fost dumneavoastră la conducere (PNL, n.r.) au fost deblocate”, a replicat Culea Marian Orlando (PSD). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel