EXCLUSIV  Încărcarea gratuită a mașinii electrice. Chirieac: Cred că e cam singurul program guvernamental coerent de până acum / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

În viitor, mașinile electrice vor putea fi încărcate cu energie gratuită.

În cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, a confirmat informațiile privitoare la atingerea independenței energetice de către gospodăriile din România, după ce se vor instala panouri solare pe acoperișurile locuințelor.

„Ceea ce este important pentru cetățeni e să știe că niciodată distribuitorul de energie nu le va da bani pentru energia produsă și băgată în rețea. Toată chestiunea este un troc cu energie. Eu produc energie, când pot să produc, pe care o bag în rețea, iar când nu am energie, trag din rețea în contul a ceea ce am dat. Dacă acea companie rămâne la sfârșitul anului cu surplus, e câștigul companiei respective“, a spus Bogdan Chirieac.

„Oricum se duce. La 12 luni nu se resetează. Contul rămâne în continuare și se face compensarea“, a spus președintele AFM.

„Și dacă trebuie să revizuiesc peste 10 ani instalația pe casă, nu produc energie până o revizuiesc, dar consum tot pe gratis (n.r. pentru că am băgat în rețea până atunci)“, a spus Bogdan Chirieac.

„Exact! Este ca un buffer avut la furnizorul de energie, o cantitate pe care o aveți la furnizorul de energie, care este a dumneavoastră și pe care o consumați atunci când nu mai puteți să produceți și aveți nevoie de energie“, a adăugat Laurențiu Neculaescu.

CITEȘTE ȘI     -      EXCLUSIV  Perioada de înscriere în Programul Casa Verde Fotovoltaice pentru fiecare zonă a țării / video

Încărcarea gratuită a mașinilor electrice

În plus, având în vedere că se prefigurează un viitor verde, mașinile electrice vor putea fi încărcate cu energia produsă de panourile fotovoltaice, alimentarea acestora devenind astfel gratuită.

„E foarte important ce încercați acum. Cred că e cam singurul program guvernamental coerent de până acum, din nefericire. E foarte important că la un moment dat vor fi multe mașini electrice și încărcarea acelor mașini electrice va fi făcută în curtea casei cu energie gratuită, adică nu plătim nimic, tocmai pentru că există energie produsă suplimentar și trebuie doar trasă o rețea de 3-80, că la 2-20 durează 12-14 ore. Nu știu ce va fi peste 2 ani, s-ar putea să se modernizeze mult sistemul“, a spus Bogdan Chirieac.

„E în funcție și de acumulatorul mașinii, și de capacitatea mașinii de a trage din rețea. Sunt mașini care pot încărca cu o anumită putere. În principiu, cam așa se va întâmpla, pentru că ne îndreptăm spre o societate verde, spre mijloace de transport verzi și clar vom putea încărca mașina gratis cu energia produsă de noi, cu aceste panouri solare, în momentul în care vom avea o stație de încărcare în curte“, a punctat președintele AFM.

„Deci vara, la 3 kilowați puși pe casă, eu îmi încarc mașina electrică integral“, a mai spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -      EXCLUSIV  Casa Verde Fotovoltaice. Detalii despre contractul cu firma de instalatori și modalitatea de plată / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel