Încadrare personal didactic. Plata cu ora, predare în limbile minorităţilor

scoala
scoala

Învăţătorii/institutorii/profesorii pentru învăţământul primar de la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor putea fi salarizaţi în regim de plata cu ora pentru cursurile care depăşesc numărul de ore prevăzute în planurile de învăţământ de la clasele cu predare în limba română, potrivit unui ordin semnat de ministrul interimar al Educaţiei, Rovana Plumb.

"Ministrul interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, a semnat un ordin care aduce îmbunătăţiri în privinţa încadrării personalului în regim de plata cu ora. Astfel, învăţătorii/institutorii/profesorii pentru învăţământul primar de la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor putea fi salarizaţi în regim de plata cu ora pentru cursurile care depăşesc numărul de ore prevăzute în planurile de învăţământ de la clasele cu predare în limba română", se arată într-un comunicat de presă al MEN.

Potrivit sursei citate, a fost eliminată obligaţia ca învăţătorii/institutorii/profesorii pentru învăţământul primar de la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale să desfăşoare activităţi didactice la clasă în acelaşi timp (în pereche) cu profesorii de specialitate care predau la clasele respective educaţia fizică, limbile moderne şi religia. Astfel, ei pot beneficia de acest timp pentru a-şi completa pregătirea metodico-ştiinţifică.

Fşa de activitate lunară

De asemenea, a fost stabilită ordinea în care se ocupă posturile didactice de predare/catedrele vacante şi rezervate în regim de plata cu ora. Pentru anul şcolar 2018-2019, rămân în vigoare prevederile Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic, aprobată prin ordinul de ministru nr. 5485/13.11.2017, unde încadrarea în regim de plata cu ora este reglementată prin articolele 94-96.

"Ministrul Rovana Plumb a decis, în acelaşi timp, să elimine fişa de activitate lunară, formular ce era cuprins în Anexa 3 a ordinului nr. 4165/24.07.2018, urmând ca activităţile să fie evidenţiate în condica de prezenţă a unităţii de învăţământ. Măsura transpune politica MEN de debirocratizare a sistemului de învăţământ, cerinţă subliniată şi de profesorii şi învăţătorii care au luat parte, alături de doamna Rovana Plumb, la întâlnirea de lucru din data de 18 octombrie, la sediul MEN", afirmă aceeaşi sursă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel