Încă o zi liberă pe an. Vezi ce sărbătoare ar putea fi declarată zi nelucrătoare

calendar
calendar

Senatorii din Comisia pentru cultură propun ca Ziua Unirii Principatelor Române să fie sărbătoare legală nelucrătoare.

Propunerea legislativă prevedea inițial ca 24 ianuarie să fie declarată doar "sarbatoare legală", nu și "nelucrătoare".

Prin proiect se mai prevede că autoritățile administrației publice centrale vor organiza sau vor sprijini logistic și material manifestările publice dedicate acestei zile, scrie 9am.ro.

În expunerea de motive, semnatarii propunerii spun că 24 ianuarie reprezintă nașterea statului național modern român și că recunoașterea acestei date ca sărbătoare legală este gest simbolic binemeritat.

"Voința și curajul ieșenilor de a realiza Unirea Moldovei cu Țara Românească trebuie recunoscute de întreaga națiune română drept un exemplu de solidaritate și sacrificiu, de afirmare a conștiinței naționale. (...) Sacrificându-și capitala, moldovenii au dat românilor o țară. Considerăm anormal ca ziua de 24 ianuarie să fie un simplu prilej de discursuri, o zi a cărei semnificație profundă în devenirea noastră națională și statală sa se piardă cu trecerea timpului. 24 ianuarie semnifică, practic, ziua de naștere a statului național modern român și românii nu trebuie să uite acest lucru. (...) Recunoașterea ca sărbătoare legală este un gest simbolic care conferă acestei sărbători statutul binemeritat, deoarece exista un adevar istoric de netăgăduit: România s-a născut la Iași", se arată în expunerea de motive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel