Încă o țară a legalizat canabisul

canabis_90659500
canabis_90659500

Parlamentul cipriot a votat în favoarea cultivării și consumului de canabis dar în scopuri terapeutice.

Vineri seară, parlamentul cipriot a votat pentru legalizarea cultivării şi utilizării de canabis în scopuri medicale. Acest lucru s-a făcut prin adoptarea unui amendament la legea națională asupra drogurilor și substanțelor psihotrope. Cu o mare majoritate parlamentară a fost aprobat, iar acum se pot importa semințe și plante de canabis destinate cultivării în scopuri terapeutice, informază AFP.  

Legea oferă un cadru pentru eliberarea de permise pentru cultivarea de canabis în scop medical, permise ce vor fi acordate doar pentru trei societăţi în primii 15 ani, pentru a nu admite ca acesta să ajungă pe piaţa neagră.

Utilizarea de canabis în scop medical va fi prescrisă persoanelor care suferă de dureri cronice din cauza unui cancer, SIDA, reumatismului sau glaucomului.

Potrivit estimărilor oficiale, producţia anuală de canabis medical s-ar putea ridica la 180 de milioane de euro, de care va beneficia majoritar statul.

"Sperăm că procesul va fi lansat imediat pentru sute de pacienţi în căutarea unei alternative, a unei căi non-chimice prin care să-şi gestioneze problemele de sănătate", a subliniat vineri Partidul Verzilor din Cipru într-un comunicat.

Legea urmează să fie publicată în Jurnalul Oficial.

Aproximativ 30 de ţări pe plan global, dintre care 20 din cadrul UE, permit cultivarea și utilizarea canabisului în scop terapeutic. Ialia, Spania, Olanda sau Marea Britanie sunt doar câteva dintre cele în care consumul de canabis se poate face legal doar în scopuri medicale.

Vezi și: Canabis. Georgia, legalizare consum pentru uz personal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel