Încă două cazuri de Ebola au fost confirmate

Pexels
Pexels

Două noi cazuri de Ebola au fost confirmate în Uganda. 

Încă două persoane aflate într-o unitate de izolare de la cel mai mare spital din Kampala, Uganda, au fost testate pozitiv pentru Ebola, numărul total al cazurilor aflate în îngrijire în acest spital ajungând la cinci, conform unui anunţ făcut duminică de ministrul ugandez al sănătăţii, transmite Reuters și Agerpres.

Cele cinci cazuri confirmate din Kampala sunt primele cazuri cunoscute de transmitere ale virusului în oraş şi s-au produs la câteva zile după ce autorităţile au anunţat că focarul de Ebola a fost adus sub control şi că se aşteaptă să se termine până la sfârşitul acestui an.

Ministrul sănătăţii Jane Ruth Aceng a declarat sâmbătă că trei pacienţi dintre cei 60 aflaţi în izolare la Spitalul Mulago din Kampala au fost testaţi pozitiv pentru această boală cu o zi înainte. Ea a precizat că cei trei pacienţi infectaţi au fost în contact cu un pacient din districtul Kassanda (centrul Ugandei) care a decedat la Mulago.

Carantină 3 săptămâni în două districte

"Încă doi contacţi în cazul Kassanda, care au fost carantinaţi în unitatea de izolare de la Mulago, au fost testaţi pozitiv pentru Ebola ieri", conform unui mesaj postat de Aceng pe Twitter. Ea a adăugat că cei doi au fost transferaţi într-o unitate de tratament de la un spital din Entebbe, aflat la 41 de kilometri distanţă.

Guvernul a introdus un lockdown de 3 săptămâni în districtele Mubende şi Kassanda din centrul Ugandei, locurile apariţiei unor focare cu varianta sudaneză a virusului ce provoacă Ebola.

Conform unui anunţ făcut vineri de guvern, în aceste focare au fost infectate 65 de persoane, dintre care 27 au decedat. Nu este clar dacă printre aceştia se numără şi primele trei cazuri noi de la Kampala. Săptămâna trecută autorităţile anunţau că alte două cazuri de Ebola, ce au fost confirmate la Kampala, proveneau din Mubende şi nu erau considerate ca având origini în capitală.

Un focar de Ebola a izbucnit în Uganda

Uganda a declarat că un focar de Ebola a izbucnit după ce un caz dintr-o tulpină relativ rară provenită din Sudan a fost confirmat în țară, a anunțat marți Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Biroul OMS pentru Africa a transmis într-o declarație că pacientul a fost confirmat după ce a fost testat un eșantion de la un tânăr de 24 de ani din districtul Mubende din țară. Autoritățile sanitare din Uganda au investigat șase decese suspecte în district în această lună. Ministerul Sănătății din țară a declarat că pacientul în vârstă de 24 de ani a murit după ce prezenta simptome.

„În prezent, există opt cazuri suspecte care primesc îngrijiri într-o unitate spitalicească”, a spus OMS Africa, adăugând că ajută autoritățile sanitare din Uganda însărcinate cu investigația și trimit personal în zona afectată.

„Este pentru prima dată în mai mult de un deceniu când Uganda înregistrează tulpina Ebola Sudan”, a spus dr. Matshidiso Moeti, directorul regional al OMS pentru Africa. „Colaborăm îndeaproape cu autoritățile naționale de sănătate pentru a investiga sursa acestui focar.” Citește continuarea articolului și află mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel