EXCLUSIV  În ultimii 3 ani, în România, a existat un singur dosar de arderi ilegale trimis în judecată. ”Noi pierdem ani din viață, din cauza poluării, și cei care ne otrăvesc nu pățesc nimic”

foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ

Ard deșeuri pe lângă marile orașe ale României și nimeni nu plătește pentru asta. Dovada a fost adusă de politiciana Diana Buzoianu, în conferința ”Curățenia de primăvară în România! Ediția 2024”. 

Deputata Diana-Anda Buzoianu (USR), vicepreședintele Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților, a fost prezentă astăzi în cadrul conferinței ”Curățenia de primăvară în România! Ediția 2024” organizată de DCMedia Group. 

Politiciana a vorbit despre reglementarea infracțiunilor privind gestionarea deșeurilor din România. Acestea au fost legate de existența unui prejudiciu. ”Noi am susținut că e foarte complicat să arăți un prejudiciu pentru infracțiunile de gestionare a deșeurilor” a remarcat deputata USR. Diana Buzoianu a subliniat ce criterii sunt luate în calcul, la propunerea majorității parlamentare de la momentul deciziei: modificarea calității solului, subsolului și apei. ”Vedeți că lipsește ceva de aici? Aerul! Lipsește aerul! Noi trebuie să dovedim un prejudiciu pe arderi ilegale, de exemplu, o infracțiune care ne otrăvește aerul, pe orice alt criteriu, mai puțin pe calitatea aerului” a atras atenția parlamentara, care acuză că ”genul acesta de modificări legislative sunt făcute să ajute fix mafia gunoaielor”.

”Am pus o întrebare recent la Ministerul Public - vă dau informația în premieră. În ultimii trei ani de zile, a existat un singur dosar pentru arderi ilegale trimis în judecată. Vorbim de ani de zile de arderi ilegale. În 2021 și-n 2022, nu a existat niciun dosar trimis în judecată, abia în 2023, fiind înregistrat un dosar. Asta este realitatea. Pierdem ani din viață din cauza poluării aerului și a problemelor de sănătate și, în realitate, oamenii care fac asta astăzi nu pățesc nimic” a spus deputata Buzoianu, care a atenționat că odată ce nu vor fi găsite proceduri de sancționare a celor care astăzi ne otrăvesc, o să avem această discuție și peste 10, 20 sau 30 de ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel