Urmărește emisiunea live



În România urmează să apară o nouă instituție militară: Are autoritate asupra tuturor structurilor militare și de protecție

foto ilustrativ pexels/pixabay
foto ilustrativ pexels/pixabay

În România urmează să se înființeze o nouă instituție militară, una care va coordona oamenii ce lucrează în Jandarmerie, SPP, Poliție, SRI, dar și alte structuri vitale ale statului.

În România urmează să se înființeze o nouă instituție militară. Este o prevedere dintr-o modificare legislativă, potrivit surse Antena 3 CNN. În plus, se introduce posibilitatea ca militarii români să fie trimiși pe teritoriul altui stat în cazul în care cetățenii noștri sunt în pericol acolo.

"Centrul Național de Comandă Militar" va avea autoritate asupra tuturor structurilor militare și de protecție

Legea Apărării Naționale este o lege publicată astăzi de Ministerul Apărării Naționale. Ea prevede structura sistemului de apărare, stabilește prevederile pentru autoritățile publice și sarcinile pe care trebuie să le preia acestea în cazul apărării țării. Astfel, legea duce și la apariția unei noi instituții, mai exact "Centrul Național de Comandă Militar". Acest centru va fi în subordinea Consiliului Suprem de Apărare a Țării. 

"Centrul Național de Comandă Militar" va avea autoritate asupra mai multor structuri, acum clasificate în legea Apărării Naționale ca fiind "forțe militare" și "forțe de protecție". În cadrul "forțelor militare" sunt regăsite Armata, Jandarmeria, Serviciul de Telecomunicații Speciale, SRI, paza și Serviciul de Informații al Ministerului de Interne. În schimb, la "forțele de protecție" intră Poliția, Poliția de Frontieră și IGSU. Toate acestea sunt în subordinea "Centrului Național de Comandă Militar". Proiectul de lege a fost pus azi în dezbatere publică, urmând să ajungă în Parlament în perioada următoare pentru a suferi eventuale modificări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel