EXCLUSIV  În plină pandemie COVID-19, Tolontan minte ca în vremea când o adora pe Kovesi

Explicație foto: Oareșce interese în PR politic în familie
Explicație foto: Oareșce interese în PR politic în familie

Articolul ”În plină izolare COVID, Bogdan Chirieac câștigă 2 milioane de lei pentru a organiza conferințe cu publicul pentru primarul Băluță" publicat astăzi de Libertatea, semnat de Sidonia Bogdan, conține un lung șir de neadevăruri care ne aduc grave prejudicii, nu numai de imagine, dar și financiare.

"În plină pandemie COVID-19, m-a străbătut un gând că Tolontan are remușcări că a distrus Hexi Pharma. Pentru că ar fi fost bine ca să avem un producător autohton de dezinfectanți, în această perioadă. M-am înșelat, însă. Nu numai că nu are remușcări în legătură cu acest subiect, dar vrea să distrugă și companiile care își asigură finanțarea altfel decât el, adică prin publicitate de presă, participarea la licitații publice, prin activități care respectă întru-totul legea. Dacă domnul Tolontan are finanțarea asigurată, știm bine de unde, asta nu înseamnă că noi, celelalte trusturi de presă trebuie să murim", a declarat Bogdan Chirieac, cel pe care ziarul condus de Tolontan îl acuză că a participat legal la o licitație publică, la care putea să participe oricine.


Dincolo de toate aceste acuzații tendențioase și total lipsite de fundament, se impun câteva precizări


În primul rând, licitația nu a fost organizată în plină criză COVID-19. Și nici evenimentele nu vor fi organizate în perioada când "toate evenimentele publice sunt interzise prin lege". Doar rezultatul a fost anunțat astăzi, în urma unui proces care a durat mai bine de patru luni.


Este o licitație publică (NU încredințare directă sau vreo altă modalitate de atribuire fără competiție) demarată în luna noiembrie a anului trecut, licitație care a fost câștigată de două ori de către DCNews Media Group. După ce compania noastră a fost declarată câștigătoare prima oară, cu mult timp înainte să înceapă criza coronavirusului (adică la începutul lunii februarie), licitația a fost anulată pe motive procedurale și reluată ulterior. Deși s-au înscris mai multe firme, pe locul I a ieșit tot DCNews Media Group.

În urma respingerii contestației depuse de unul dintre participanți, s-a trecut astăzi la semnarea acordului cadru, acord cadru care nu înseamnă că vom începe să organizăm conferințe în timpul stării de urgență sau în perioada imediat următoare, cum greșit se menționează în articol. De fapt, nu însemnă că vor organiza aceste evenimente. Asta deoarece, pentru fiecare eveniment se va organiza o nouă licitație, astfel că, semnarea acestui acord cadru nu garantează organizarea pachetului de evenimente inclus în procedură.


În ceea ce privește tariful stabilit aleatoriu de jurnaliștii Libertatea pentru o conferință, acesta este total greșit, suma nu se împarte în mod egal la numărul de conferințe inclus, ci este diferită în funcție de criterii bine stabilite.


Toate acestea arată fie o documentare superficială, fie un scop în a denigra companiile care participă la licitații publice, care se finanțează din prestarea unor activități legale.

PS. Interesant este că primii care au preluat, fără o minimă verificare, minciunile lui Tolontan, au fost aktual24. ro, un site fără față, apropiat însă de Ludovic Orban, și Pagina de Media, a lui Petrișor Obae, cunoscut pentru poziția sa anti-Google și anti-americană.

Explicație foto: Oareșce interese în PR politic în familie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel