Urmărește emisiunea live


În plin război, Jarosław Kaczyński și prim-miniștrii din Polonia, Cehia și Slovenia au mers la Kiev pentru a discuta cu Zelenski / FOTO

În plin război, Jarosław Kaczyński și prim-miniștrii din Polonia, Cehia și Slovenia au mers la Kiev pentru a discuta cu Zelenski 
 /  Sursă foto: Facebook Prawo i Sprawiedliwość
În plin război, Jarosław Kaczyński și prim-miniștrii din Polonia, Cehia și Slovenia au mers la Kiev pentru a discuta cu Zelenski / Sursă foto: Facebook Prawo i Sprawiedliwość

O delegație est-europeană a călătorit cu trenul de la Varșovia la Kiev pentru a se solidariza cu Ucraina.

Prim-miniștrii Poloniei, Cehiei și Sloveniei au înfruntat bombardamentul aerian asupra capitalei Ucrainei, Kiev, pentru a avea discuții cu președintele țării Volodimir Zelensky și prim-ministrul Denys Shmyhal.

Premierul ceh Petr Fiala a anunțat vizita într-o postare pe o rețea de socializare, marți dimineață, în care a declarat intenția celor trei de a „confirma sprijinul fără echivoc al întregii Uniuni Europene pentru suveranitatea și independența Ucrainei.

„De asemenea, scopul acestei vizite este de a prezenta un pachet larg de sprijin pentru Ucraina și ucraineni”, a adăugat Fiala.

În plus, șeful partidului Lege și Justiție (PiS) din Polonia și viceprim-ministru, Jarosław Kaczyński, merge și el la Kiev.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a dezvăluit că a simțit „că într-un astfel de moment, este de datoria noastră să fim acolo unde se face istoria”.

Morawiecki l-a citat pe fostul președinte polonez Lech Kaczyński, în timpul invaziei ruse a Georgiei, în 2008, despre care Morawiecki a susținut că „a schimbat percepția asupra războiului” și care a contribuit la promovarea unui mare curaj în poporul georgian.

„Astăzi, Georgia, mâine Ucraina, poimâine țările baltice și atunci, poate, va veni vremea pentru țara mea, pentru Polonia”, a spus Kaczyński atunci.

Morawiecki l-a citat pe fostul președinte polonez Lech Kaczyński, care a spus acele cuvinte în capitala Georgiei, Tbilisi, în 2008, când țara s-a confruntat și cu agresiunea Rusiei.

„Nu este vorba despre noi, ci despre viitorul copiilor noștri, care merită să trăiască într-o lume liberă de tiranie”, a adăugat premierul polonez.

Delegația ar fi călătorit la Kiev cu trenul, sosind la scurt timp după ora 8, marți dimineața, potrivit instituțiilor locale de știri, scrie RMX.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpetr.fiala1964%2Fposts%2F5020901521324024&show_text=true&width=500" width="500" height="563" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>

Zelenski, aplaudat de parlamentul Canadei: Sporiți sancțiunile! Infrastructura e lovită și distrusă de Rusia 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat prin legătură video parlamentului Canadei, ţară unde trăiesc circa 1,5 milioane de persoane cu ascendenţă ucraineană.

'Știu că susțineți Ucraina, dar aș vrea să înțelegeți și să simțiți ceea ce noi simțim în fiecare zi. Vrem să trăim! Vă rog, opriți bombardamentele! Încep să tragă în cartierele locuite de civili, să distrugă grădinițe! Vă puteți imagina pentru o secundă? Aceasta este situația prin care trece Mariupol. Au rămas aproape fără hrană! Caută să se adăpostească de bombe', a spus Zelenski.

'Infrastructura e lovită și distrusă de Federația Rusă. Cum puteți explica așa ceva copiilor?! E un război cu scopul de a anihila țara!', a declarat Zelenski.

'Sunt sigur că ați putut să vedeți clar ceea ce se întâmplă. Canada a fost un partener de încredere pentru Ucraina și știu că acest lucru va continua! Orașele noastre nu sunt protejate așa cum sunt protejate orașele voastre. Kiev se află sub bombardamente, acolo se trage! Noi eram o țară pașnică. Voi toți trebuie să faceți mai mult pentru a opri Rusia. Vă rugăm să vă implicați și mai mult în aceste eforturi, vă rog să înțelegeți cât de important e pentru noi să închideți spațiul aerian! Sper că puteți înțelege aceste lucru! Sporiți sancțiunile!', a mai spus Zelenski (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel