Urmărește emisiunea live


În New York oamenii pot alege acum să-și marcheze genul cu „X”, pe actele de identitate

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Locuitorii din New York pot alege de acum înainte să marcheze cu „X” pentru sexul lor pe cărţile de identitate. Schimbarea este prevăzută în legea privind recunoaşterea genului, care a fost adoptată de adunarea statului New York în 2021, potrivit CNN.

Locuitorii din New York îşi pot schimba marcajul de gen în „X” pe permisul de conducere, permisul de începător sau cartea de identitate pentru persoanele care nu sunt şoferi, la toate birourile Departamentului pentru Vehicule cu Motor (DMV) din tot statul, potrivit unui comunicat de presă al biroului guvernatorului Kathy Hochul.

Începând cu luna iulie, locuitorii pot, de asemenea, să schimbe marcajul online.

„În timp ce ne pregătim să sărbătorim Luna mândriei în câteva zile, sunt încântată să anunţ această schimbare istorică care reprezintă o altă victorie în lupta noastră pentru a contribui la asigurarea egalităţii şi respectului pentru comunitatea LGBTQ+”, a declarat Hochul în comunicat.

„Fiecare persoană, indiferent de identitatea sau expresia de gen, merită să aibă un document de identitate care să reflecte cine este”, a mai spus ea.

„Administraţia mea rămâne angajată să se asigure că New York este un loc de valoare, dragoste şi apartenenţă pentru membrii comunităţii LGBTQ+”, a mai spus Hochul.

Legea privind recunoaşterea de gen va intra în vigoare pe deplin la 24 iunie. Pe lângă faptul că le va permite newyorkezilor să îşi schimbe marcajul de gen, legislaţia le va permite acestora să ateste propria identitate de gen atunci când depun o petiţie în instanţă sau când actualizează un document de identificare, va elimina cerinţa de a publica schimbările de nume într-un ziar local şi va permite părinţilor să aleagă să fie desemnaţi ca „tată”, „mamă” sau „părinte” pe certificatul de naştere al copilului lor.

Decizia vine în contextul în care mai multe state au promovat o serie de legi anti-transgender conduse de republicani. În aprilie, guvernatorul Oklahoma, Kevin Stitt, a semnat o lege care interzice indicatorii de gen nonbinar pe certificatele de naştere. La începutul acestei săptămâni, Indiana a interzis femeilor şi fetelor transsexuale să concureze în echipele sportive din şcolile publice în concordanţă cu genul lor, potrivit Mediafax.

Genul X a apărut și pe cererile pentru eliberarea paşaportului în SUA

Americanii pot să aleagă un X pentru gen, în cererile pentru eliberarea paşaportului, începând de la 11 aprilie, potrivit unui anunţ al Departamentul de Stat al SUA, după ce administraţia Biden a marcat 'Ziua Internaţională a Vizibilităţii Persoanelor Transgender', pe fondul măsurilor unor state federale îndreptate împotriva persoanelor trans, relatează agenţia Reuters.

Departamentul de Stat a declaratcă cetăţenii americani îşi pot alege genul pe cererea de paşaport fără a fi nevoie să depună documentaţie medicală. În octombrie, a fost emis primul paşaport american cu 'genul X', conceput pentru a oferi persoanelor non-binare, intersex şi neconforme de gen un marker altul decât bărbat sau femeie pe documentul lor de călătorie.

'Începând cu 11 aprilie, cetăţenii americani vor putea selecta un X ca marker de gen pe cererea de paşaport SUA şi opţiunea va deveni disponibilă pentru alte forme de documente anul viitor', a declarat secretarul de stat, Antony Blinken, într-un comunicat.

Schimbarea este una dintr-o serie de măsuri anunţate de administraţia Biden la o zi după ce guvernatorii republicani ai statelor Oklahoma şi Arizona au semnat proiecte de lege ce interzic fetelor şi femeilor transgender să concureze în echipe sportive feminine.

Ei s-au alăturat unei liste tot mai mari de state care au promulgat legi similare asupra unei chestiuni controversate din anul electoral. Drepturile persoanelor transgender au fost împinse în prim-planul războiului cultural purtat în ultimii ani în unele părţi ale Statelor Unite, împreună cu probleme precum drepturile reproductive.

'Administraţia condamnă încă o dată proliferarea atacurilor periculoase anti-transgender (...) introduse şi adoptate în legislative de stat din ţară', a declarat Casa Albă într-un comunicat despre iniţiativele pe care le ia, menite să înlăture barierele pentru persoanele transgender.

Acestea includ facilitarea călătoriilor, furnizarea de resurse pentru copiii transgender şi familiile lor, îmbunătăţirea accesului la servicii federale şi beneficii, precum şi promovarea incluziunii şi vizibilităţii în datele federale. 'Fiecare american merită libertatea de a fi el însuşi. Dar mult prea mulţi americani transgender se confruntă încă cu bariere sistemice, discriminare şi acte de violenţă', a subliniat Casa Albă, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel