UPDATE: Papa Benedict al XVI-lea a murit. Când va fi înmormântat

Joseph Ratzinger a murit la 95 de ani, pe 31 decembrie 2022.

UPDATE: Papa Benedict va fi înmormântat joia viitoare, în 5 ianuarie 2023.

Joseph Ratzinger, în vârstă de 95 de ani, a murit astăzi, 31 decembrie 2022, anunță Vaticanul. „Cu durere vă anunţ că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, a murit astăzi la ora 9:34, la Mânăstirea Mater Ecclesiae, din Vatican. Informaţii suplimentare vă vor fi comunicate cât mai curând posibil”, a transmis directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, într-un comunicat.

Papă sub numele de Benedict, acesta a condus Biserica Catolică vreme de aproape opt ani, până în 2013. Potrivit BBC, acesta a fost primul Papă care demisionează din funcție de la Gregory al XII-lea în urmă cu 607 ani.

Papa Benedict și-a petrecut ultimii ani la Mănăstirea Mater Ecclesiae, în Vatican, iar succesorul său, Papa Francisc, l-a vizitat în mod frecvent. Deși fostul suveran pontif avea o stare de sănătate precară de ceva timp, vârsta înaintată și-a spus cuvântul, transmisese anterior Sfântul Scaun.

Miercuri, Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioși să se „roage în mod special pentru Papa Emerit Benedict”, despre care se știa că este foarte bolnav.

Este prima oară când un papă va fi înmormântat de alt papă, iar Vaticanul nu a făcut încă publice informații adiționale. În ultimii 607 ani, noul papă era întotdeauna ales după moartea actualului papă. Ultimul papă care a murit a fost Papa Ioan Paul al II-lea în 2 aprilie 2005, fiind urmat de Papa Benedict al XVI-lea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel