Înțelegere istorică între Statele Unite și Cuba. La ce acord au ajuns cele două state

SUA-Cuba
SUA-Cuba

După mai mult de 50 de ani, Statele Unite ale Americii și Cuba au ajuns la un acord de restabilire a traficului comerciale între cele două țări.  Prin această decizie, se acordă mai mult de 100 de zboruri la Havana sau în alte destinații, scrie b1.ro.

Secretarul Transporturilor din SUA, Anthony Foxx, și ministrul Transporturilor din Cuba, Adel Yzquierdo Rodriguez au semnat această înțelegere în cadrul unei ceremonii de la Hotelul Nacional din Havana.
Prin acest acord istoric, 110 zboruri vor fi înregistrate zilnic, de cinci ori mai mare până acum. Ca destinații, se va afla pe listă capitala Havana dar și alte nouă orașe de pe insulă.

În cadrul ceremoniei, Anthony Foxx a transmis că este  "o zi istorică" pentru relațiile dintre cei doi foști inamici. De asemenea, ministrul cubanez a transmis că acordul marchează "startul unei noi era a transporturilor între cele două țări".

Washingtonul și Havana și-au refăcut relațiile diplomatice în iulie, anul trecut, după 54 de ani de pauză. Cu toate astea, comerțul a fost limitat, din cauza embargoului impus de SUA, care includea și interzicerea turismului pe insulă a cetățenilor americani.

La scurt timp după ce a fost făcut anunțul, JetBlue Airways, American Airlines, United Airlines și Spirit Airlines și-au declarat interesul de a efectua zboruri în Cuba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel