În dosarul presupusei agresiuni sexuale, Cristian Tabără va fi reaudiat şi întrebat dacă acceptă testul cu poligraful

Cristian-Tabara
Cristian-Tabara

Tribunalul Bucureşti arată, în motivarea deciziei privind redeschiderea dosarului realizatorului TV Cristian Tabără, că acesta trebuie reaudiat, ocazie cu care va fi întrebat şi dacă este de acord să fie supus unui test cu poligraful.

Potrivit documentului citat, instanţa a aprecizat necesară reaudierea lui Tabără, "de vreme ce organul judiciar nu a respectat rigorile audierii acestuia; din punct de vedere tactic criminalistic, pregatirea ascultării intimatului si audierea acestuia prezintă carenţe", scrie newsin..

Totodată, în motivare se precizează că, la momentul reaudierii, realizatorul TV va fi întrebat daca este de acord ca sinceritatea să îi fie supusa testării prin intermediul tehnicilor de tip poligraf, care, potrivit instanţei, deşi nu figurează printre mijloacele de probă prevăzute de lege, "ar oferi organului judiciar posibilitatea elaborarii unei versiuni de ancheta cat mai aproape de realitatea faptelor".

Mai mult, instanţa a apreciat ca necesară "efectuarea unei evaluări de tip profiling privind personalitatea făptuitorului,", chiar dacă nici aceste evaluări nu sunt prevăzute printre mijloacele de probă. O altă probă considerată utilă de instanţă este confruntarea dintre Cristian Tabără şi presupusa victimă din acest caz, fiica fostei sale prietene. "Având în vedere particularitatea acestei speţe, instanţa apreciaza că acest procedeu probator devine cu atât mai necesar cu cât neconcordanţele între declaratiile divergente vizează însăşi săvârşirea faptei", se precizează în motivarea instanţei.

Nu în ultimul rand, instanţa a dispus efectuarea de rapoarte de evaluare psihologică atât în ceea ce îl priveşte pe Tabără, cât şi pe presupusa victimă.

Tribunalul Bucureşti a decis că Parchetul Capitalei va relua cercetările în dosarul în care realizatorul TV Cristian Tabără a fost acuzat de fiica unei foste iubite că ar fi agresat-o sexual, soluţia de neîncepere a urmăririi penale dată de procurori în acest caz fiind desfiinţată.

Potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti din 29 iunie din acest caz, rezoluţia de neîncepere a urmării penale dată de parchet în luna februarie a fost desfiinţată, iar cauza trimisă procurorilor, în vederea începerii urmăririi penale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel