Împuşcături la metrou în New York. Poliţia caută o persoană care ar fi avut legătură cu atacul

Fotografie creată de Luca Nardone, de la Pexels
Fotografie creată de Luca Nardone, de la Pexels

Poliţia din New York caută o persoană care ar putea avea legătură cu atacul armat de la metrou.

Zece persoane au fost împușcate și alte 13 au fost rănite după ce un bărbat care purta o mască de gaz a aruncat două fumigene și apoi a deschis focul la bordul unui vagon de metrou al trenului N.

Șeful detectivilor din cadrul poliției din New York, James W. Essig, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Frank R. James, în vârstă de 62 de ani, a închiriat o dubă U-Haul, ale cărei chei au fost găsite la locul împușcăturilor din cartierul Sunset Park din Brooklyn.

"Îl căutăm pe Frank James", a spus acesta. "Știm că a închiriat acea dubă U-Haul", a mai arătat el, citat de Mediafax.

Pistol, încărcătoare, secure şi benzină, recuperate din metrou

James, care are adrese în Wisconsin și Philadelphia, nu a fost numit ca suspect, iar detectivii vor să stabilească dacă a fost martor la atac, a spus Essig. Duba a fost închiriată în Philadelphia, a spus el.

Poliția a declarat că analizează postările de pe rețelele de socializare ale unei persoane cu același nume, care a menționat persoanele fără adăpost, New York-ul și primarul Eric Adams, ceea ce a determinat oficialii să întărească dispozitivul de securitate al oficialului.

Anchetatorii au recuperat ulterior din stația de metrou un pistol cu un încărcător atașat, două încărcătoare suplimentare, muniție, o secure și un recipient cu ceea ce se crede a fi benzină, a declarat comisarul poliției din New York, Keechant Sewell, în cadrul conferinței de presă.

Nu se cunoștea niciun posibil motiv.

Atacul a declanșat un răspuns masiv al forțelor de ordine, iar o vânătoare de oameni a continuat până marți seara.

Poliția a declarat că este în căutarea unui bărbat despre care se crede că are aproximativ 1,70 metri și 180 de kilograme și care purta o vestă verde de construcții în timpul atacului.

"Această persoană este periculoasă", a declarat marți, într-o conferință de presă, guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul.

CITEŞTE ŞI Ipoteze despre atacul din stația de metrou din Brooklyn (New York). Atacatorul ar fi putut folosi o tehnică de camuflaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel