Importul de Euthyrox. Ministerul Sănătății, informații noi

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial informații privind importul de Euthyrox, medicament vital pentru jumătate de milion de români.

Ministerul Sănătății a stabilit prețurile la Euthyrox, medicamentul vital pentru cei cu afecțiuni tiroidiene, și va importa 400.000 de cutii. Prețul pentru importul unei cantități de 400.000 de cutii de Euthyrox 75 mcg și 125 mcg a fost aprobat de Ministerul Sănătății printr-un Ordin publicat în Monitorul Oficial. Prețurile vor fi 21,39 lei/cutia cu 100 comprimate Euthyrox 75 mcg și 27,32 lei/cutia cu 100 comprimate Euthyrox 125 mcg.

Din 2015, prețurile medicamentelor de pe piața din România sunt la cel mai scăzut nivel din Uniunea Europeana, ceea ce face oferta neatractivă pentru producătorii care preferă sa livreze medicamentul pe piețele externe care îl cumpără cu un preț uneori și de patru ori mai mare, spunea pentru Ziare.com Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.

Euthyrox este un medicament esențial în tratarea pacienților cu afecțiuni tiroidiene, în patologia gușii benigne sau maligne a adultului, in completarea deficitelor de substituție cu hormoni tiroidieni, in hipotiroidie sau in cazul extirpărilor totale sau parțiale ale tiroidei (tiroidectomie), la pacienții cu cancer tiroidian. Levotiroxina sodica, substanță activa din Euthyrox, este un hormon tiroidian de sinteza utilizat in tratamentul afecțiunilor glandei tiroide. Are un efect similar cu cel al hormonilor naturali, potrivit Bizbrașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel