Imigranți în hipotermie descoperiți în România

Polițiștii au descoperit mai mulți imigranți ple teritoriul României. 

Poliţiştii de frontieră din Dorohoi au depistat opt cetăţeni din Bangladesh care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge în Spaţiul Schengen, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, Minodora Răcnea.

Potrivit reprezentantului STPF, cei opt migranţi au fost descoperiţi în localitatea de frontieră Hilişeu Horia, cinci dintre ei suferind de hipotermie.

Citește și: Atac în SUA. Mai mulți oameni împușcați

Cinci dintre ei au ajuns la spital

"Având în vedere că persoanele în cauză nu deţineau documente de identitate asupra lor, acestea au fost conduse la sediul SPF Dorohoi, pentru cercetări. La sediul sectorului, poliţiştii de frontieră au solicitat un echipaj de prim ajutor cu ambulanţa, întrucât o parte dintre persoanele depistate se aflau în stare de hipotermie. În urma controlului medical, cinci dintre cele opt persoane au fost conduse la Spitalul Municipal Dorohoi pentru acordarea de îngrijiri medicale", a precizat Răcnea.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei opt sunt toţi cetăţeni din Bangladesh şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză, se efectuează cercetări în comun cu autorităţile de frontieră ucrainene, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Citește și: Protest 10 august. Schimbare majoră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel