Imagini din interiorul centralei nucleare de la Zaporojie. Rușii și-au instalat echipamentele militare acolo / video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Au apărut imagini video cu interiorul centralei nucleare de la Zaporojie.

A apărut un nou videoclip online care arată vehicule militare rusești în interiorul unei hale de turbine conectate la un reactor nuclear de la centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, unde bombardamentele intensificate au alimentat temerile legate de un dezastru nuclear.

CNN a geolocalizat și a confirmat autenticitatea videoclipului, care a început să circule pe rețelele de socializare joi. Nu este clar când a fost făcut videoclipul.

Filmarea arată una dintre cele șase camere de turbine situate pe partea de vest a centralei nucleare, situată în orașul de sud-est Enerhodar. Fiecare hală de turbine este conectată și construită într-o clădire mare care găzduiește un reactor nuclear.

Vehiculele, care par a fi camioane militare rusești standard, se află în partea de vest a clădirii, la parter, la puțin peste 130 de metri de reactor.

Cel puțin cinci vehicule, dintre care unul marcat cu simbolul pro-război „Z”, sunt văzute în videoclip, cu cel puțin două structuri asemănătoare unor corturi în apropiere.  Din videoclip nu este clar dacă niște paleți și structurile asemănătoare unor corturi fac parte din armata rusă sau sunt legate de operațiunile centralei electrice.

Moscova a declarat anterior că singurul echipament militar din fabrică este legat de sarcinile de pază. Ministerul rus al Apărării a susținut, joi, că imaginile din satelit, „arată că armele, în special cele grele, nu sunt plasate în teritoriul acestei stații”, conform CNN.

Occidentul oscilează între război hibrid şi un conflict deschis cu Moscova, susţine secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei

Ţările occidentale oscilează între un război hibrid şi un conflict armat deschis cu Moscova, consideră secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, citat de EFE şi Interfax.

"Evenimentele din Ucraina demonstrează că Occidentul încearcă să oscileze la limita între acţiuni hibride şi un conflict armat deschis cu ţara noastră pentru care nu încetează să se pregătească", a declarat Patruşev vineri, la Taşkent, într-o reuniune a secretarilor Consiliilor de Securitate din ţările membre ale Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (SCO).

În opinia sa, Washingtonul creează o situaţie similară în jurul Chinei, "aşa cum a demonstrat recenta provocare a SUA în Taiwan".

Înaltul responsabil de la Moscova, citat de agenţia Interfax, a acuzat de asemenea Ucraina de atacuri asupra centralei nucleare din Zaporojie, ocupată de trupele ruse, avertizând că, dacă bombardamentele vor duce la o catastrofă, consecinţele acesteia se vor resimţi în "fiecare colţ al lumii" (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel