UPDATE: Negocierile dintre Iohannis și liderii coaliției pentru greva profesorilor s-au încheiat

Au apărut primele imagini de la întâlnirea Președintelui Klaus Iohannis cu liderii coaliției de guvernare pe tema grevei din Educație. 

Update 2

„În cadrul discuțiilor au fost analizate revendicările Federațiilor sindicale din educație și posibilele soluții care să conducă la încetarea grevei profesorilor și la reînceperea cursurilor.

Președintele Klaus Iohannis a accentuat importanța menținerii dialogului, singura cale prin care se poate debloca situația actuală. Astfel, negocierile vor fi reluate imediat și vor continua până la identificarea măsurilor menite să răspundă cerințelor cadrelor didactice.

Președintele României le-a solicitat liderilor coaliției să prezinte public, în cel mai scurt timp posibil, concluziile negocierilor cu sindicatele și măsurile pe care Guvernul le poate adopta astfel încât anul școlar să fie încheiat în bune condiții, iar calendarul susținerii examenelor naționale să nu fie afectat.", potrivit Administrației Prezidențiale.

Update

Negocierile dintre Iohannis și liderii coaliției pentru greva profesorilor s-au încheiat. Așteptăm concluziile discuției.

Știre inițială

Iohannis i-a cheamat la consultări, la ora 12.00, pe liderii coaliţiei pe tema grevei din învăţământ 

VEZI ȘI: Iohannis îi cheamă la consultări, la ora 12.00, pe liderii coaliţiei pe tema grevei din învăţământ - Update: Kelemen Hunor nu va participa 

Preşedintele Klaus Iohannis i-a chemat miercuri, la Palatul Cotroceni, pe liderii coaliţiei de guvernare.

Scopul este: consultări pe tema grevei din învăţământ.

Marţi, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu o delegaţie a liderilor sindicatelor din Educaţie în contextul grevei generale declanşate în educație.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat, la întâlnirea cu liderii sindicatelor din învățământ disponibilitatea de a garanta, ca mediator, încheierea unui acord politic în vederea rezolvării revendicărilor salariale, a transmis Administraţia Prezidenţială. 

Preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat, miercuri, la ora 12,00, pe cei trei lideri ai coaliţiei de guvernare la consultări pe tema grevei din Educaţie, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Kelemen Hunor nu va putea participa la consultările de la Cotroceni, pentru că a primit invitaţia miercuri dimineaţă.

Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, nu poate ajunge, miercuri, la consultările de la Cotroceni. Hunor a primit invitaţia de a participa la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis miercuri dimineaţă, în jurul orei 9,00, şi nu are cu ce să se deplaseze într-un timp atât de scurt din teritoriu.

În vederea găsirii unei rezolvări a grevei generale din învăţământ, Kelemen Hunor va susţine propunerea comună care se va discuta miercuri, la întâlnirea organizată de preşedintele Iohannis.... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel