Iohannis îi cheamă la consultări, la ora 12.00, pe liderii coaliţiei pe tema grevei din învăţământ - Update: Kelemen Hunor nu va participa

Klaus  Iohannis Foto: Crișan Andreescu
Klaus Iohannis Foto: Crișan Andreescu

Preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat, miercuri, pe cei 3 lideri ai coaliţiei de guvernare la consultări pe tema grevei din Educaţie.

Update 2

Kelemen Hunor nu va putea participa la consultările de la Cotroceni, pentru că a primit invitaţia miercuri dimineaţă (surse)

Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, nu poate ajunge, miercuri, la consultările de la Cotroceni. Conform unor surse politice citate de Agerpres Hunor a primit invitaţia de a participa la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis miercuri dimineaţă, în jurul orei 9,00, şi nu are cu ce să se deplaseze într-un timp atât de scurt din teritoriu.

În vederea găsirii unei rezolvări a grevei generale din învăţământ, Kelemen Hunor va susţine propunerea comună care se va discuta miercuri, la întâlnirea organizată de preşedintele Iohannis, au transmis sursele citate.

Update

Preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat, miercuri, la ora 12,00, pe cei trei lideri ai coaliţiei de guvernare la consultări pe tema grevei din Educaţie, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Știrea inițială

Preşedintele Klaus Iohannis i-a chemat miercuri, la Palatul Cotroceni, pe liderii coaliţiei de guvernare.

Scopul este: consultări pe tema grevei din învăţământ, conform unor surse politice citate de Agerpres.

Marţi, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu o delegaţie a liderilor sindicatelor din Educaţie în contextul grevei generale declanşate în educație.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat, la întâlnirea cu liderii sindicatelor din învățământ disponibilitatea de a garanta, ca mediator, încheierea unui acord politic în vederea rezolvării revendicărilor salariale, a transmis Administraţia Prezidenţială. 

Vezi și - Sindicaliștii, discuție și cu Nicolae Ciucă

Amintim faptul că Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marţi, la Guvern, cu reprezentanţii liderilor sindicatelor din învățământ. La discuții a participat şi ministrul Ligia Deca.

'Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții liderilor sindicatelor din Educație. În cadrul dialogului, la care a participat și ministrul Educației, doamna Ligia Deca, au fost prezentate măsurile propuse privind majorarea veniturilor personalului din Învățământ.

În privința majorărilor salariale solicitate în cadrul noii grile din viitoarea Lege a salarizării personalului plătit din fonduri publice, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a prezentat garanțiile privind confirmarea utilizării ca reper pentru salariul debutantului pentru baza grilei de salarizare din învățământ la nivelul salariului mediu brut pe economie. Astfel, la nivelul coaliției de guvernare, așa cum a fost deja convenit și ulterior prezentat luni, 29 mai a.c., în cadrul întâlnirii liderilor coaliției cu reprezentanții sindicatelor din educație, va fi asumat un acord în acest sens, iar la nivelul Guvernului va fi adoptat un Memorandum ce va fi publicat în Monitorul Oficial al României.

În privința solicitărilor privind majorarea veniturilor din Educație, până la intrarea în vigoare a noii grile, în condițiile în care deja prin măsurile luate la nivelul acestui Guvern toate veniturile personalului din Educație au ajuns la maximul din grilă, au fost consolidate asigurările privind resursele necesare pentru alocarea de sume tranzitorii, astfel încât fiecărui angajat dintre cei aproape 270.000 din categoria personalului didactic și didactic auxiliar să îi fie alocat un venit net de 4.000 de lei, în două tranșe, începând cu luna iunie, iar celor 65.000 din categoria personalului nedidactic, un venit net de 1.500 lei, în două tranșe, începând cu luna iunie.

Aceste măsuri asumate la nivelul Guvernului vin în completarea alocărilor bugetare deja implementate de către actualul Executiv privind majorarea la maximul grilelor prevăzute de Legea 153/2017 întregului personal din Educație, alături de investițiile în infrastructura sistemului de învățământ', a transmis Guvernul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel