Urmărește emisiunea live


Imagini apocaliptice în Republica Democrată Congo, după erupția vulcanului Nyiragongo / VIDEO

Imagini apocaliptice în Republica Democrată Congo, după erupția vulcanului Nyiragongo  / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Imagini apocaliptice în Republica Democrată Congo, după erupția vulcanului Nyiragongo / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Erupția vulcanului Nyiragongo din estul Republicii Democrate Congo a cauzat un adevărat haos în regiune, după evacuarea orașului Goma, aflat la 20-30 km sud de vulcan.

Zeci de mii de congolezi panicaţi, cu saltele, geamantane şi diverse bunuri au invadat - majoritatea pe jos - şoselele din estul ţării, după evacuarea oraşului Goma, ca urmare a erupţiei vulcanului Nyiragongo, situat în apropiere. Erupția a provocat panică în orașul cu o populaţie de aproximativ 2 milioane de locuitori, informează CNN.

Guvernul a avertizat asupra unei posibile noi erupţii a vulcanului situat la 10 km de Goma. Cel puţin 31 de persoane au murit după ce vulcanul Nyiragongo a erupt zilele trecute. Vulcanul a izbucnit ultima dată în 2002, erupţie care a provocat moartea a 250 de persoane și în urma căreia 120.000 de persoane au rămas fără adăpost, scrie digi24.ro.

Experţii care monitorizează vulcanul avertizează asupra pericolului unei „erupţii limnice” - expresie folosită în cazurile rare de astfel de catastrofe naturale în urma căreia se degajă cantităţi mari de dioxid de carbon care intoxică şi sufocă animalele sălbatice și oamenii, precizează Publika.

Congolezii au fugit în Rwanda

Sâmbăta trecută, ministrul comunicațiilor, Patrick Muyaya, a declarat că guvernul a activat un plan de evacuare și „discută măsurile urgente de luat în prezent”. Ulterior, până duminică dimineața, între 5.000 și 7.000 de persoane sosiseră în Rwanda, potrivit radiodifuzorului național al țării.

Agenția Rwanda Broadcast a postat pe Twitter fotografiile celor care soseau în districtul Rubavu, dar a declarat duminică devreme că evacuații începuseră deja să se îndrepte spre casă.

„În acest moment, congolezii care s-au refugiat în Rwanda din cauza erupției vulcanice Nyiragongo se întorc în patria lor. Se pare că erupția s-a oprit ”, a scris pe Twitter. Primele plecări din Goma au început chiar înainte de confirmarea oficială că Muntele Nyiragongo a erupt, sâmbătă seară la ora 19:00.

Celebrul vulcan Nyiragongo, situat în apropiere de oraşul Goma, în estul Republicii Democrate Congo (RDC), a erupt brusc sâmbătă seara, a relatat un corespondent AFP. Emanaţii puternice de lumină incandescentă care ieşeau din crater erau vizibile din Goma, în timp ce un miros de sulf era perceptibil în oraş, situat pe flancul sudic al vulcanului, pe malul lacului Kivu (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel