Erupție neașteptată a vulcanului Nyiragongo din Republica Democrată Congo / VIDEO

Erupție neașteptată a vulcanului Nyiragongo din Republica Democrată Congo / Sursă foto: Captură Twitter
Erupție neașteptată a vulcanului Nyiragongo din Republica Democrată Congo / Sursă foto: Captură Twitter

Vulcanul Nyiragongo din Republica Democrată Congo a erupt brusc sâmbătă seară. Luminile incandescente au putut fi văzute din orașul Goma, dar nu au fost raportate scurgeri de lavă.

Celebrul vulcan Nyiragongo, situat în apropiere de oraşul Goma, în estul Republicii Democrate Congo (RDC), a erupt brusc sâmbătă seara, a relatat un corespondent AFP. Emanaţii puternice de lumină incandescentă care ieşeau din crater erau vizibile din Goma, în timp ce un miros de sulf era perceptibil în oraş, situat pe flancul sudic al vulcanului, pe malul lacului Kivu.

Cu toate acestea, nu a fost vizibilă nicio scurgere de lavă şi nici nu s-a simţit vreun cutremur. Dar panica a putut fi observată în oraş, unde locuitorii s-au grăbit să se întoarcă acasă sau au privit cu îngrijorare cum craterul activ domină oraşul. Cerul a devenit roşu. Există un miros de sulf. În depărtare se pot vedea flăcări uriaşe ieşind din munte. Dar nu există niciun cutremur. Apoi, sirenele nu au sunat până acum", a declarat telefonic pentru AFP Carine Mbala, o locuitoare din Goma.

Electricitatea a fost întreruptă în oraş, unde au putut fi observate primele semne de panică. Zeci de persoane, adesea împreună cu familiile lor, se îndreptau pe jos, cu motocicleta sau cu maşina spre graniţa cu Rwanda, în apropiere, precizează Agerpres.

Vulcanul Mauna Loa pare că se trezește

Mauna Loa, cel mai mare vulcan de pe Pământ, aflat în arhipelagul Hawaii, dă semne că se trezește. Specialiștii avertizează că acesta ar putea erupe. Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) a precizat că au fost detectate rate ridicate de deformare și seismicitate, acestea fiind primele semne că sistemul magnetic evoluează.

Potrivit The Hill, vulcanul a erupt pentru prima dată în 1843. Ultima dată, fenomenul s-a petrecut în 1948, când s-au înregistrat curgeri însemnate de lavă pe coastele insulei Hawaii, amenințând inclusiv orașul Hilo (citește mai multe AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel