Imaginea zilei de la PÎCCJ cu Laura Codruța Kovesi. Anunțul Parchetului după întâlnirea cu procurorul-șef EPPO

Iată culisele prezenței Laurei Codruța Kovesi la PÎCCJ. 

”Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Gabriela Scutea, a avut, în cursul zilei de azi, 18 octombrie 2022, o întrevedere cu Laura Codruța Kövesi, Procurorul Șef al Parchetului European (EPPO), aflată într-o vizită oficială în România.  

În cadrul întâlnirii, Procurorul Șef European și-a exprimat aprecierea cu privire la eforturile Ministerului Public întreprinse pentru operaționalizarea în România a EPPO, precum și pentru performanțele procurorilor europeni delegați din România. 

De asemenea, la propunerea procurorului general al PÎCCJ, reprezentanții EPPO au arătat că intenționează să împărtășească cu Ministerul Public din România bunele practici pe care le-au dezvoltat în relația cu alte state membre ale cooperării consolidate privind Parchetul European.

Procurorul Șef European a subliniat că la nivelul EPPO pot fi organizate vizite de studiu și de formare profesională, inclusiv pentru procurorii români, în special în materia investigațiilor financiare. De asemenea, EPPO poate desemna experți pentru traininguri organizate de Ministerul Public.

Totodată, Laura Codruța Kövesi și-a exprimat interesul pentru completarea schemei de procurori delegați europeni din România. 

La întrevedere, din partea Parchetului European, au mai participat Cătălin Borcoman, Procuror European, Milan Jaroň, director al Biroului de strategie și coordonare, Titus Poenaru, consilier pentru relații inter-instituționale, și Tine Hollevoet, director de comunicare. 

Din partea Ministerului Public, au participat la întâlnire Maria Magdalena Militaru, prim-adjunct al procurorului general, Adriana-Denisa Cristodor, procuror șef al Secției de urmărire penală și criminalistică, Marius-Ionuț Voineag, procuror șef secție adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică, și Gheorghe Bocșan, procuror în cadrul Serviciului de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe” arată comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă ÎCCJ. 

Predoiu, după discuția cu Laura Codruța Kovesi: Vom face toate demersurile necesare

La data de 18 octombrie 2022, ministrul Justiţei, Cătălin Predoiu, a avut o întrevedere cu procurorul-şef european, Laura Codruţa Kovesi. Oficialul european a mulţumit pentru măsurile deja luate în vederea susţinerii EPPO în România şi, în special, pentru asigurarea unui sediu adecvat.

Laura Codruța Kovesi și Cătălin Predoiu au agreat necesitatea lansării, în viitorul apropiat, a unei noi proceduri de recrutare a procurorilor europeni delegaţi, având în vedere că încă 9 posturi din schema naţională sunt vacante. Procurorul-şef european a apreciat menţinerea statu quo-ului legislativ care reglementează poliţia judiciară pusă la dispoziţia EPPO.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate şi aspecte privind posibila modificare a Regulamentului 1939/2017, de înfiinţare a EPPO, stadiul legii de transpunere a Directivei 1937/2019 privind avertizorii de integritate şi modificarea normelor naţionale care transpun complet Directiva 1371/2017 privind protecţia intereselor financiare ale UE.

„Am susţinut şi vom susţine în continuare Parchetul European şi vom face toate demersurile necesare bunei funcţionări a acestuia la nivel naţional. În acelaşi timp, vom susţine toate iniţiativele Comisiei Europene şi ale Consiliului UE, prin care se urmăreşte consolidarea acestei instituţii şi extinderea competenţelor, inclusiv în ceea ce priveşte nerespectarea sancţiunilor UE”, a declarat Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei. Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel