EXCLUSIV  Îi sperie pe ruși baza NATO de la Mihail Kogălniceanu? Adrian Năstase: Pentru ei e destul de clar un lucru / video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Adrian Năstase a vorbit despre baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

Adrian Năstase, premier al României între 2000 și 2004, a fost invitat la interviurile DC News, unde a vorbit despre rolul bazei militare de la Mihail Kogălniceanu.

„Baza militară de la Mihail Kogălniceanu cred că îi deranjează foarte mult pe ruși“, a spus Bogdan Chirieac.

„Acum, da! Fără îndoială. Este o bază foarte importantă, dar eu cred că pentru ei este destul de clar că baza de la Kogălniceanu are în primul rând funcția de a superviza situația din Orientul Mijlociu. În ceea ce privește Marea Neagră, există baza de la İncirlik și acordurile cu Turcia ca membru NATO, există controlul navigației prin strâmtori și nu știu dacă e vorba de o funcție strategică atât de importantă.

Totuși, în măsura în care ar exista un risc astfel încât Rusia să blocheze Odesa și să ocupe ieșirea la mare a Ucrainei, baza de la Mihail Kogălniceanu ar avea într-adevăr o funcție strategică importantă “, a spus Adrian Năstase.

„Dar acesta este planul deschis anunțat de Putin în 2022“, a replicat Bogdan Chirieac.

„Să vedem întâi când vor începe negocierile și ce se întâmplă - fie în Elveția, fie cu planul de pace avansat din nou de Turcia“, a mai zis Adrian Năstase.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Documentul care a pregătit aderarea României la NATO. Adrian Năstase l-a arătat, în premieră, la DC News / Cum a fost „răsplătit” de Iohannis / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel