Igor Grosu mulțumește României pentru livrarea energiei electrice peste Prut: Alături de frați, devenim mai puternici

Sursă foto: Facebook Igor Grosu
Sursă foto: Facebook Igor Grosu

Igor Grosu a mulțumit României pentru ajutorul acordat Republicii Moldova.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mulțumit autorităților române după ce Energocom a semnat astăzi un contract cu Hidroelectrica, iar furnizarea de energie electrică din România spre R. Moldova urmează să înceapă în această noapte.

„Mulțumesc, România! Guvernul de la București a anunțat că România ne va asigura necesarul de 30% de energie electrică pe care nu-l mai putem primi din Ucraina, începând cu data de 14 octombrie”, a scris Igor Grosu pe Facebook.

Șeful legislativului a menționat că datorită României vom trece peste această iarnă. 

„Dragi prieteni, dragă Românie, grație sprijinului vostru vom trece peste această iarnă, cât de complicată ar fi.
Este o dovadă în plus că legătura specială dintre țările noastre ne va ajuta să depășim și greutățile, și incertitudinea cauzate de războiul din Ucraina. Alături de frați, devenim mai puternici”, a conchis Igor Grosu.

În această noapte România începe furnizarea de energie electrică către R. Moldova. Compania românească Hidroelectrica, principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național din România, și Energocom, furnizorul central de energie electrică al R. Moldova, au semnat un contract de furnizare de 100 MX. Anunțul a fost făcut de ministrul român al Energiei, Virgil Popescu, conform Deschide.

Rusia s-a prăbușit în ochii cetățenilor Republicii Moldova: România ne ajută cel mai mult / Deputat PAS, despre procentul unioniștilor: Va veni ziua în care 50%+1 își vor dori Unirea

Numărul cetățenilor Republicii Moldova care ar vota pentru Unirea cu România se ridică la aproape 40% și ar putea continua să crească după ce Bucureștiul a decis, în regim de urgență, să livreze Republicii Moldova, la un preț preferențial, 30% din necesarul energiei electrice. 

Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum privind reunirea cu România, 39,7% ar vota pentru.

Potrivit aceliiași sondaj, cetățenii Republicii Moldova spun că România ajută cel mai mult și necondiționat. Astfel, 35,5% din cetățeni spun că România ajută cel mai mult Republica Moldova, Uniunea Europeană este pe locul 2 cu 27%, iar Rusia s-a prăbușit pe locul 3, cu 7%, conform ziarulnational.md (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel