Igor Grosu (PAS) e noul președinte al Parlamentului Republicii Moldova. Socialiștii și comuniștii nu au participat la vot / VIDEO

Igor Grosu, candidatul PAS la funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova. Socialiștii și comuniștii nu  participă la vot  /  Sursă foto: Facebook Igor Grosu
Igor Grosu, candidatul PAS la funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova. Socialiștii și comuniștii nu participă la vot / Sursă foto: Facebook Igor Grosu

În ședința Parlamentului Republicii Moldova se alege conducerea Legislativului.

Update:

Liderul interimar al PAS, Igor Grosu, a fost ales astăzi președintele Parlamentului cu voturile oferite de deputații PAS și de cei ai Partidului Șor.

Grosu a fost singurul candidat la această funcţie şi a acumulat 64 de voturi, precizează Publika.

Știre inițială:

Parlamentul Republicii Moldova s-a întrunit în ședință pentru a examina mai multe subiecte ce țin de alegerea organelor de conducere a forului suprem. Deputații urmează să aleagă președintele și vicepreședinții Parlamentului, Biroul Permanent, dar și să constituie comisiile permanente, potrivit Deschide.md.

Igor Grosu, candidat la funcția de președinte al Parlamentului

Igor Grosu este candidatul majorității parlamentare la funcția de președinte al Parlamentului. BECS a anunțat că nu are candidat și nici nu va participa la vot.

Sergiu Litvinenco a fost ales președinte al comisiei speciale de alegere a speakerului. Comisia a aprobat regulamentul în acest sens, certificatul de înregistrare a candidatului la funcția de președinte al Parlamentului și lista deputaților care urmează să participe la votare. Candidații se vor putea adresa cu un discurs deputaților, iar ulterior vor răspunde la întrebări.

„Cred că 30 de minute ar fi suficient ca toate fracțiunile să vină la comisie pentru a înregistra candidații la funcția de președinte al Parlamentului”, a spus Litvinenco.

Socialiștii și comuniștii nu participă la vot

„E suficient și 5 minute. BECS nu are niciun candidat. Vă oferim dvs. această posibilitate. La procedura de vot nu vom participa”, a spus Zinaida Greceanâi. „Noi avem 32 de candidați, dar nu participăm”, a spus și Vladimir Voronin, potrivit Jurnal.md.

Prima ședință a noului Parlament al Republicii Moldova a fost prezidată de un deputat de 81 de ani

Aleșii din Republica Moldova s-au întrunit luni la ședința de constituire a noului Legislativ. Prima şedinţă a Parlamentului a fost prezidată de cel mai în vârstă deputat. Este vorba despre socialistul Eduard Smirnov care are 81 de ani. 

La prima şedinţă a Parlamentului președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, a prezentat raportul privind rezultatele alegerilor parlamentare anticipate şi validarea mandatelor deputaților aleși (citește mai mult AICI).

Maia Sandu a semnat decretul privitor la convocarea noului Parlament al Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a semnat decretul privind desfășurarea primei ședințe a Parlamentului. Potrivit documentului, ședința noului Legislativ va avea loc luni, 26 iulie, la ora 10:00, n.

„Urmează alegerea organelor de conducere și de lucru ale Parlamentului, și învestirea unui nou Guvern. Problemele sunt multe și complexe, nu avem timp de pierdut. Sper că noul Parlament va reuși să recupereze rapid încrederea cetățenilor în această instituție importantă prin decizii corecte și curajoase, care vor opri corupția și vor îmbunătăți condițiile de viață ale oamenilor.”, a declarat Maia Sandu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel