Prima ședință a noului Parlament al Republicii Moldova. Va fi prezidată de un deputat de 81 de ani / VIDEO

Prima ședință a noului Parlament al Republicii Moldova. Va fi prezidată de un deputat de 81 de ani    /   Sursă foto: Captură Youtube Parlamentul Republicii Moldova
Prima ședință a noului Parlament al Republicii Moldova. Va fi prezidată de un deputat de 81 de ani / Sursă foto: Captură Youtube Parlamentul Republicii Moldova

Astăzi, 26 iulie 2021, Parlamentul Republicii Moldova se va întruni în prima ședință a noului Legislativ.

Aleșii din Republica Moldova se vor întruni astăzi la ședința de constituire a noului Legislativ. Prima şedinţă a Parlamentului va fi prezidată de cel mai în vârstă deputat. Este vorba despre socialistul Eduard Smirnov care are 81 de ani. 

La prima şedinţă a Parlamentului președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, urmează să prezinte raportul privind rezultatele alegerilor parlamentare anticipate şi validarea mandatelor deputaților aleși.

După constituirea legală a Parlamentului, se alege președintele legislativului, vicepreședinții și se formează Biroul permanent, potrivit Publika.

Maia Sandu a semnat decretul privitor la convocarea noului Parlament al Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a semnat decretul privind desfășurarea primei ședințe a Parlamentului. Potrivit documentului, ședința noului Legislativ va avea loc luni, 26 iulie, la ora 10:00, n.

„Urmează alegerea organelor de conducere și de lucru ale Parlamentului, și învestirea unui nou Guvern. Problemele sunt multe și complexe, nu avem timp de pierdut. Sper că noul Parlament va reuși să recupereze rapid încrederea cetățenilor în această instituție importantă prin decizii corecte și curajoase, care vor opri corupția și vor îmbunătăți condițiile de viață ale oamenilor.”, a declarat Maia Sandu.

Decanul de vârstă va prezida prima ședință

Potrivit Regulamentului Parlamentului, ședinţa va fi prezidată de cel mai în vârstă deputat. Decanul de vârstă, ca și în legislatura anterioară, este deputatul Eduard Smirnov, care, în acest an, va împlini 82 de ani.

La prima ședință, Preşedintele Curţii Constituţionale urmează să prezinte raportul privind rezultatele alegerii Parlamentului şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi. Totodată, Președintele țării va adresa un mesaj deputaților nou-aleși.

După constituirea legală a Parlamentului se alege Preşedintele Parlamentului, vicepreşedinţii şi se formează Biroul permanent al Parlamentului.

În termen de 10 zile de la prima ședință, vor fi constituite fracţiunile parlamentare, care funcţionează în baza propriului regulament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel