Idei desprinse din distopii. Biserica din Rusia propune crearea "poliţiei informaţiilor"

Fotografie de la Donald Tong, Pexels
Fotografie de la Donald Tong, Pexels

Biserica Ortodoxă Rusă propune idei desprinse parcă din distopii. De data aceasta, este vorba despre crearea unei aşa zise poliţii a informaţiilor. 

Statul ar trebui să controleze mult mai riguros difuzarea informaţiilor distructive, care afectează psihicul copiilor şi adolescenţilor pe internet, de exemplu, să creeze poliţia informaţiilor, a spus preşedintele Comisiei pentru problemele familiei, protecţia maternităţii şi a copilăriei din cadrul Partiarhiei Moscovei şi a Întregii Rusii, preotul Fiodor Lukianov.

Potrivit Agenţiei de presă RBC, Lukianov a făcut această declaraţie în discursul său susţinut la cel de-al 24-lea Consiliul Mondial al Poporului Rus, intitulat Ortodoxia şi pacea în secolul al XXI-lea.

Potrivit acestuia, internetul atacă psihicul şi sufletele copiilor, crescând exponenţial şi proporţional propaganda agresiunii, violenţei, extremismului, sinuciderii, urii faţă de familie, precum şi conţinutul antireligios. Potrivit lui Lukianov, situaţia trebuie reglementată extrem de sever, introducând, în special, sancţiuni dure care să vizeze şi să afecteze cifra de afaceri, astfel încât companiile să elimine conţinutul negativ.

Amintim că, la 20 octombrie, proiectele de lege privind interzicerea completă a propagandei relaţiilor sexuale netradiţionale au fost înaintate spre aprobarea Dumei de Stat. Consiliul pentru Drepturile Omului din Rusia a precizat că amendamentele propuse nu restrâng libertatea de exprimare, scrie Rador.

Patriarhul Kiril, nou mesaj controversat: "Rusia a intrat în conflictul din Ucraina împotriva propriei sale voințe" 

Pariarhul Kiril a făcut o nouă declarație controversată. Acesta spune că Rusia a fost atrasă în conflictul din Ucraina împotriva voinței Kremlinului. 

Rusia a intrat în conflictul armat în Ucraina împotriva propriei sale voinţe, a susţinut Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, într-o predică ţinută duminică în regiunea Nijni Novgorod, în vestul Rusiei, potrivit EFE.

"Ceea ce se întâmplă astăzi nu este doar o altă campanie militară, un anumit tip de tensiune. Se pare că mulţi au vrut să şteargă Rusia ortodoxă de pe faţa pământului", a declarat patriarhul Kirill, citat de RIA Novosti.

"Dar nu trebuie să se întâmple asta, de aceea, astăzi, rugăciunea noastră specială este pentru autorităţile noastre, pentru armata noastră, pentru preşedintele nostru, pentru toţi cei de care depinde cu adevărat rezultatul acestei bătălii, în care am intrat împotriva voinţei noastre", a afirmat Kirill, un susţinător fervent al campaniei militare ruse în ţara vecină şi al politicilor preşedintelui Vladimir Putin.

Patriarhul Kiril: "Unii cred că Rusia poate fi eliminată



Patriarhul a adăugat că Rusia a devenit un "ghimpe în ochi" pentru mulţi în lume şi unii cred că "poate fi eliminată".

"Astăzi, patria noastră trece printr-o încercare (...). Unii cred că a venit momentul când este posibil să se termine cu Rusia", a adăugat el, legând aceasta de o "viziune alternativă asupra lumii, asupra lui Dumnezeu şi asupra omului".

" Deci, bineînţeles, Rusia este un ghimpe în ochi pentru mulţi', a reiterat patriarhul rus, al cărui sprijin faţă de războiul declanşat de Kremlin în Ucraina i-a atras critici atât din partea Vaticanului, cât şi a altor biserici ortodoxe.

Rusia a declanşat la 24 februarie o invazie în Ucraina, prima agresiune de acest tip în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel