ICCJ, președinte Secția Penală. Mirela Sorina Popescu candidează pentru un nou mandat

Magistrați
Magistrați

Judecătoarea Mirela Sorina Popescu urmează să susţină, joi, în faţa Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), interviul pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

Potrivit unui anunţ publicat pe pagina de internet a Consiliului, joi va avea loc susţinerea interviului pentru funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Instanţei supreme. Judecătorul care şi-a depus candidatura este Mirela Sorina Popescu, cea care ocupă aceeaşi funcţie din 24 ianuarie 2015. 

Conform dispoziţiilor articolului 53 alineatul 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, preşedinţii de secţii ai ÎCCJ sunt numiţi de către preşedintele României, la propunerea CSM, dintre judecătorii Înaltei Curţi care au funcţionat la această instanţă cel puţin doi ani. 

Numirea în funcţia de preşedinte de secţie al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, conform alineatului 3 al aceluiaşi text de lege, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel